Ναυάγιο στον Ατλαντικό: Ποια VW, Audi, Porsche, Lamborghini και Bentley κατέληξαν στο βυθό

Felicity Ace

Την 1η Μαρτίου βυθίστηκε στο Ατλαντικό το πλοίο Felicity Ace μεταφέροντας 4.000 αυτοκίνητα, που ανέμεναν οι αγοραστές τους. Ποια όμως ήταν ακριβώς τα πολύτιμα νέα μοντέλα που βρέθηκαν τελικά στο βυθό της θάλασσας;

Μεγάλο πρόβλημα δημιούργησε στο Group VW η βύθιση του Felicity Ace, αφού τα 4.000 αυτοκίνητα που μετέφερε από το γερμανικό λιμάνι του Έμντεν στο Ρόουντ Άιλαντ των Η.Π.Α. δεν παραδόθηκαν ποτέ στους νέους τους ιδιοκτήτες που τα ανέμεναν διακαώς, αναγκάζοντας σε μια δύσκολη περίοδο για την παραγωγή τις εταιρείες να ξαναβάλουν «μπρος» τις μηχανές για να παράγουν τα χαμένα αυτοκίνητα.

Μάλιστα, στην περίπτωση της ιταλικής Lamborghini που θυμίζουμε ότι ανήκει στο VW Group, η απώλεια των 15 Aventador που βρίσκονταν στο πλοίο ήταν πολύ σημαντική, μιας και πρόκειται για τις 15 από τις συνολικά μόλις 600 Aventador Ultimae που κατασκευάστηκαν, της τελευταίας δηλαδή σειράς του μοντέλου με την οποία έκλεισε η παραγωγή του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με δηλώσεις του αφεντικού της Lamborghini, Stephen Winkelmann, βρέθηκε πάντως ο τρόπος ώστε να αντικατασταθούν και τα 15 αυτοκίνητα, η αξία των οποίων υπολογίζεται σε τουλάχιστον 7,5 εκατομμύρια ευρώ. Εκτός των 15 Aventador υπήρχαν επιπλέον στο καράβι 70 νέες Urus και Huracan.

Πολύ μεγάλης αξίας ήταν και οι 189 Bentley που βρίσκονταν στο πλοίο, για τις οποίες γίνεται προσπάθεια και πάλι να αντικατασταθούν και να παραδοθούν όσο πιο σύντομα γίνεται στους ιδιοκτήτες τους. Ήδη για τις 100 από αυτές έχει βρεθεί λύση και άμεσα θα προωθηθούν στις Η.Π.Α.

Felicity Ace

Στο πλοίο βρίσκονταν και 1.100 ολοκαίνουργιες Porsche, για τις οποίες η γερμανική φίρμα προσπαθεί και πάλι να βρει λύσεις ώστε να αντικατασταθούν και να μεταφερθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στους ιδιοκτήτες τους, παρά τα προβλήματα που έχουν επιφέρει η έλλειψη των ημιαγωγών και ο πόλεμος της Ουκρανίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά της Audi, το Felicity Ace μετέφερε 1.800 καινούργια αυτοκίνητα, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό ποια ακριβώς μοντέλα ήταν, ενώ τα υπόλοιπα περίπου 800 αυτοκίνητα ήταν μοντέλα της Volkswagen.

Συνολικά, οι απώλειες του VW Group από τη βύθιση του πλοίου υπολογίζονται στα 300.000.000 ευρώ.

Πλέον, υπάρχουν πολλοί περιβαλλοντολογικοί φόβοι αφού το Felicity Ace μετέφερε 2.200 τόνους καυσίμων και 2.200 τόνων λαδιού, ενώ και οι μπαταρίες λιθίου των ηλεκτρικών οχημάτων που μετέφερε, μπορούν να δημιουργήσουν επιπλέον προβλήματα.

Αυτή τη στιγμή το πλοίο βρίσκεται βυθισμένο σε βάθος 3,5 χιλιομέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και μάλιστα σε διεθνή ύδατα, κάτι που σημαίνει ότι καμία χώρα δεν είναι υπεύθυνη για την άμεση ανέλκυσή του.

Felicity Ace

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ