Αυτή είναι η πιο τρομακτική διαδρομή στον πλανήτη -Πού βρίσκεται

επικίνδυνος δρόμος στο Πακιστάν

Η θέα που προσφέρει ο δρόμος είναι μοναδική, αλλά δύσκολα σε αφήνει την απολαύσεις ο τρόμος που ριζώνει στην καρδιά σου όταν εισέλθεις στον Fairy Meadows Road.

Ακόμα και όσοι «τρέφονται» από την αδρεναλίνη αποκτούν αγιάτρευτες φοβίες όταν συστηθούν με τον δρόμο Fairy Meadows στο Πακιστάν, όπου ένας λάθος χειρισμός του τιμονιού έχει τραγική κατάληξη.

Υψώνεται πάνω από το μεθυστικής ομορφιάς Εθνικό Πάρκο Fairy Meadows στη διοικητική επικράτεια Γκιλγκίτ-Μπαλτιστάν και έχει μήκος 16 χλμ. ενώνοντας τον αυτοκινητόδρομο Karakoram (σ.σ. πολλοί του έχουν χαρίσει το προσωνύμιο «8ο θαύμα του Κόσμου» με το χωριό Τατο, έναν γραφικό προορισμό σε υψόμετρο 3.300 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Fairy Meadows συγκαταλέγεται στους πιο επικίνδυνους δρόμους παγκοσμίως, μιας και οι παγίδες που καραδοκούν στοιχειώνουν με φόβο τους ταξιδιώτες, καθιστώντας απαγορευτική την απόλαυση του μοναδικής ομορφιάς τοπίου που απλώνεται κάτω τον δρόμο.

Το πιο επικίνδυνο τμήμα του δαιδαλώδους δρόμου έχει μήκος περίπου 10 χλμ., με το πλάτος του να μην ξεπερνά το μέγεθος ενός Jeep Wranger. Τον βαθμό επικινδυνότητας εκτοξεύουν οι συχνές κατολισθήσεις βράχων και η απουσία προστατευτικών κιγκλιδωμάτων, τα οποία θα απέτρεπαν τη μαρτυρική πτώση στο γκρεμό. Στην εξίσωση πρέπει να προστεθούν και οι απότομες στροφές όπου η ορατότητα είναι μηδαμινή, όπως και το ασταθές έδαφος που δείχνει έτοιμο να ξεκολλήσει.

επικίνδυνος δρόμος στο Πακιστάν
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο δρόμος που δεν έχει… ίχνος ασφάλτου κατασκευάστηκε πριν από εκατοντάδες χρόνια, από τον Μωάμεθ Ασλάμ Χαν, ταξίαρχο και διοικητή του πακιστανικού στρατού με τη συμβολή των κατοίκων της περιοχής και έκτοτε δεν έχει λάβει την παραμικρή συντήρηση.

Ο δρόμος είναι προσβάσιμος αποκλειστικά το καλοκαίρι, αλλά μπορεί να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας ανά πάσα στιγμή, αν δεν έχει καθαριστεί από το χιόνι.

Αξίζει να σημειωθεί το Εθνικό Πάρκο Fairy Meadows αποτελεί το σημείο εκκίνησης για τους πεζοπόρους που θέλουν να σκαρφαλώσουν στο Νάνγκα Παρμπάτ, το ένατο ψηλότερο βουνό στον κόσμο με ύψος 8.126 μέτρα.

Τέλος, το 2013 ο Fairy Meadows Road είχε αναδειχθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) ως ο δεύτερος πιο επικίνδυνος δρόμος στον κόσμο, πίσω μόνο από τον Nor Yungas, τον «Δρόμο του Θανάτου» στη Βολιβία όπου κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους 200-300 άνθρωποι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
επικίνδυνος δρόμος στο Πακιστάν

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ