Αυτός είναι ο πιο επικίνδυνος δρόμος στον κόσμο (+videos)

Nor Yungas Βολιβία Δρόμος του Θανάτου 2021

Με δεκάδες θύματα να χάνονται κάθε χρόνο στη διαδρομή, αυτός είναι ο πιο επικίνδυνος δρόμο στον κόσμο που μπορείς να διασχίσεις με αυτοκίνητο.

Αναμφίβολα υπάρχουν πολλοί δρόμοι σε αυτόν τον κόσμο που μάχονται για το τίτλο του πιο επικίνδυνου. Ωστόσο υπάρχει και ένας που μνημονεύεται από δεκάδες πηγές ως το σημείο αναφοράς επικινδυνότητας με δεκάδες θύματα κάθε χρόνο. Είναι ο δρόμος Nor Yungas της Βολιβίας με τον τους ντόπιους να τον αποκαλούν «Δρόμο του Θανάτου» και όχι άδικα αφού κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι χάνουν τη ζωή τους σε αυτόν 200-300 άνθρωποι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Nor Yungas είναι ένας φιδίσιος χωμάτινος δρόμος μήκους περίπου 60 χλμ., ο οποίος συνδέει την πρωτεύουσα La Paz με την δασική περιοχή Yungas που αποτελεί μέρος του Αμαζονίου. Ο δρόμος ξεκινά από τα 3.660 μέτρα όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα της Βολιβίας και έπειτα, χαραγμένος στα πλευρά των Άνδεων, σκαρφαλώνει έως και τα 4.650 μέτρα, για να φτάσει στο πάσο La Cumbre. Από εκεί και έπειτα και προς την πόλη Coroico που συναντά ακολουθεί πτωτική «πορεία» στα μόλις 1.200 μέτρα.

Λόγω της έντονης κατηφορικής κλίσης του ο «Δρόμος του Θανάτου» είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός και για τους mountain bikers όλου του κόσμου και δεν χρησιμοποιείται μόνο για τις ανάγκες του ντόπιου πληθυσμού αλλά και για αναψυχή.

Όσοι χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο δρόμο δεν κινδυνεύουν μόνο από τις συχνές κατολισθήσεις αλλά και από τις κακές συνήθως καιρικές συνθήκες που επικρατούν, με την ομίχλη και τις βροχές να κάνουν συχνά πυκνά την εμφάνιση τους στα χαμηλότερα υψόμετρα, λόγω του τροπικού κλίματος που επικρατεί στην περιοχή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έλλειψη μπαρών προστασίας κατά μήκος της διαδρομής μπορεί να οδηγήσει σε ελεύθερες πτώσεις που μπορούν να φτάσουν έως και τα 600 μέτρα, ενώ το πλάτος του δρόμου δεν ξεπερνά τα τρία μέτρα κάνοντας ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα στην περίπτωση που συναντηθούν δύο φορτηγά.

Ευτυχώς πριν από μία περίπου 10ετία δόθηκε στο κοινό και μια εναλλακτική διαδρομή που παρακάμπτει μερικά από τα πιο επικίνδυνα σημεία, ωστόσο αυτό δεν αφαιρεί σε κάτι από την «αίγλη» του Δρόμου του Θανάτου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ