Έτοιμος ο πιο εντυπωσιακός ποδηλατόδρομος της Ευρώπης -Πού βρίσκεται

tunnel podilata

Στους φίλους της ποδηλασίας αποδόθηκε το πιο «πράσινο» τούνελ της Ευρώπης που εντυπωσιάσει με την καλαίσθητο σχεδιασμό του.

Αναρίθμητα είναι τα έργα υποδομών που υλοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο, πολλά εκ των οποίων έχουν γίνει αποδέκτες αποθεωτικών σχολίων είτε για την πολυπλοκότητά τους, είτε για τις σπουδαίες λύσεις που προσφέρουν, καθιστώντας τη ζωή των πολιτών ευκολότερες.

Υπάρχουν, δε, και κάποια «πράσινα» πρότζεκτ που έχουν ως στόχο να μειώσουν την εξάρτηση των πολιτών από τα αυτοκίνητα και την προώθηση άλλων τρόπων μετακινήσεων όπως είναι το περπάτημα και η ποδηλασία.

τούνελ για ποδήλάτα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και η μεγαλύτερη συνδυαστική διαδρομή για ποδήλατα και πεζούς παγκοσμίως που εγκαινιάστηκε στα μέσα Απριλίου στη Νορβηγία, αλλάζοντας τον τρόπο μετακινήσεων μιας μεγάλης μερίδας πολιτών της πόλης Bergen.

Υπό την ονομασία “Fyllingsdalstunnelen”, το περιπατητικό/ποδηλατικό τούνελ έχει μήκος 2,9 χλμ. και συνδέει το κέντρο της πόλης Bergen με την περιοχή Fyllingsdalen.

τούνελ για ποδήλάτα

Όσοι επιλέγουν το ποδήλατο χρειάζονται περίπου 10 λεπτά για να διανύσουν τη διαδρομή, ενώ όσοι κινούνται πεζή χρειάζονται γύρω στα 40 λεπτά. Για να καταστεί, μάλιστα, το περπάτημα όσο το δυνατόν λιγότερο επίπονο στους πεζούς, η λωρίδα πεζών έχει μπλε δάπεδο από καουτσούκ αντί για άσφαλτο.

Η σήραγγα περνά μέσα από τα βουνά Løvstakken και επομένως τα παράθυρα λάμπουν δια της απουσίας τους, κάτι το οποίο ίσως αντεδείκνυται για τους… κλειστοφοβικούς. Οι σχεδιαστές, ωστόσο, της σπουδαίας αυτής υποδομής έχουν κοσμήσει το τούνελ με πολύχρωμες τοιχογραφίες, καλαίσθητες καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις, αλλά και ένα ηλιακό ρολόι στο μέσο της σήραγγας που δείχνει στους ποδηλάτες και τους πεζούς την ώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
τούνελ για ποδήλάτα

Σε περίοπτη θέση από τους σχεδιαστές του ποδηλατόδρομου έχει βρεθεί και η ασφάλεια. Στο πλαίσιο αυτό έχει εγκατασταθεί πλήθος καμερών ασφαλείας ασφαλείας, αλλά και συσκευές τηλεφώνων εκτάκτου ανάγκης ανά 250 μέτρα. Παράλληλα, το τούνελ είναι θερμαινόμενο και έχει χώρους ανάπαυσης ώστε να ξεκουράζονται οι πολίτες.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ