Το πιο εμπορικό μοντέλο της BMW M είναι ηλεκτρικό

BMW i4 M50 1

To Μ Division της BMW σημείωσε αύξηση των συνολικών του πωλήσεων κατά 8,4%.

Η BMW M γιόρτασε τα 50ά της γενέθλια την χρονιά που μας πέρασε και παράλληλα με την σημαντική αυτή γιορτή, κατάφερε να πετύχει νέο ρεκόρ πωλήσεων με 177.257 αυτοκίνητα.

BMW i4 M50 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αυτό τον τρόπο, το M Division της γερμανικής φίρμας σημείωσε το 2022 άνοδο της τάξεως του 8,4% σε σχέση με προηγούμενη χρονιά, με την αγορά των Η.Π.Α. να προηγείται των συνολικών πωλήσεων και να ακολουθούν αυτές της Γερμανίας και της Μεγάλης Βρετανίας.

Το πιο ενδιαφέρον όμως στοιχείο είναι ότι το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις και σήματα της BMW M για το 2022, είναι η αμιγώς ηλεκτρική BMW i4 M50 των 544 ίππων. Και όπως είναι ευκόλως κατανοητό, η ιδέα να εξηλεκτριστεί η γκάμα μοντέλων του M Division δεν είναι και τόσο κακή. Ωστόσο, ο ακριβής αριθμός των i4 M50 που πουλήθηκαν, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

BMW i4 M50 3

«Για εμάς, είναι ένα σαφές μήνυμα ότι η μοναδική αίσθηση που προσφέρουν τα αυτοκίνητα M έχει εισβάλει για τα καλά στον κόσμο των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων», είπε ο Timo Resch, Επικεφαλής Εξυπηρέτησης Πελατών, Μάρκετινγκ και Πωλήσεων της BMW M GmbH.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η BMW i4 M50 δεν είναι το μόνο ηλεκτρικό μοντέλο με τον λογότυπο Μ. Το SUV XM έκανε το ντεμπούτο του πέρυσι, βασιζόμενο σε ένα προηγμένο Plug-in Hybrid σύστημα κίνησης 653 ίππων. Ακόμα, η BMW iX M60 κυκλοφορεί επίσης εδώ και μερικούς μήνες στην αγορά, ενώ αναμένεται να παρουσιαστεί φέτος και η i7 M70.

BMW iX M60

Το M Division θα συνεχίζει να εμπλουτίζει την γκάμα του με νέα ηλεκτρικά μοντέλα, και υποστηρίζει ότι είναι έτοιμο για το επόμενο βήμα. Μεταξύ των καινοτομιών που θα παρουσιάσει είναι ένα ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης M xDrive με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες.

Η επιτυχία στις πωλήσεις της BMW M το 2022 βοηθήθηκε επίσης από τις M3 και M4, ενώ η δεύτερη γενιά της M2 έκανε θραύση στην αγορά με τον 6κύλινδρο Twi Power Turbo, το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και την κίνηση στους πίσω τροχούς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
BMW M2

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ