
Η αγορά του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου είναι απρόβλεπτη μερικές φορές. Αν και το αγοραστικό ενδιαφέρον έχει στραφεί τα τελευταία χρόνια στα μοντέλα της δεκαετίας του ’80 και του ’90, κάποια παλαιότερα εξακολουθούν να μας εκπλήσσουν με τις επιδόσεις τους.
Τρανό παράδειγμα της παραπάνω διαπίστωσης, είναι ένα Volkswagen Beetle, ο γνωστός μας «σκαραβαίος» με διαιρούμενο πίσω τζάμι. Πρόκειται για ένα Type 1 του 1952, το οποίο κατάφερε να πουληθεί μέσω δημοπρασίας από το Bring a Trailer για 96.000 δολάρια! Περίπου 83.500 ευρώ. Και δεν είμαστε οι μόνοι που θεωρούμε το ποσό αυτό, μια υψηλή τιμή για τέτοιου είδους όχημα. Σίγουρα είστε κι άλλοι. Αναλογιστείτε μονάχα πόσο μπορεί να είναι η αναλογία του ευρώ ανά ίππο.

Δεν είναι συνηθισμένο ένα «σκαθάρι», ακόμα και αυτό το σπανιότερο με τα split-windows, να πιάνει σχεδόν 6ψήφιο αριθμό. Τα προηγούμενα 5 χρόνια, ο μέσος όρος σύμφωνα με το Classic.com ήταν 52.000 δολάρια. Βέβαια μία από τις πρόσφατες πωλήσεις που έγιναν ήταν στις 64.000 δολάρια. Και το επόμενο υψηλότερο νούμερο που έπιασε ήταν 73.550 δολάρια για ένα Beetle Deluxe του 1950.
BUY NOW

Τα ωραιότερα αυτοκίνητα του «Concours» αποτιμώνται στις 129.000 δολάρια, ενώ τις περισσότερες φορές τα «Καλά» και «Άριστα» κοστολογούνται μεταξύ 38.300 έως 85.600 δολάρια. Είχαμε καιρό να δούμε μια πώληση σαν κι αυτήν. Μάλιστα δεν μιλάμε για ένα τόσο εξαιρετικό μοντέλο από άποψη γνησιότητας αφού υπήρχαν κάποια λανθασμένα κομμάτια στα φτερά και στο καπό και φυσικά ήταν διαφορετικές οι μοκέτες και τα καθίσματα στο εσωτερικό.

Οπωσδήποτε θα ήταν πολύ δύσκολα και ακριβά, για να αντικατασταθούν με τα αυθεντικά εξαρτήματα κατά την αποκατάστασή του. Ωστόσο ουδέποτε το έκρυψε ο πωλητής του. Πάντως όταν μια Porsche 911 ξεκινά από τις 130.000 δολάρια και πολλές φορές μεταβιβάζονται για πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά, τότε ναι το εικονιζόμενο γκρι VW Beetle, ήταν μια ακριβή αγορά.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ