Pininfarina Pura Vision: Το εκθαμβωτικό μέλλον των ηλεκτρικών SUV (Video)

Pininfarina Pura Vision

Πλησιάζοντας τον εορτασμό των 100 ετών του οίκου Pininfarina, η ιταλική εταιρεία δείχνει με το πρωτότυπο Pura Vision το όραμά της για τον σχεδιασμό των ηλεκτρικών SUV στην αυγή του δεύτερου αιώνα της.

Η Automobili Pininfarina θα παρουσιάσει την πανέμορφη Pura σε δύο εβδομάδες στη Monterey Car Week της Καλιφόρνια, αποκαλύπτοντας μια πρώτη ματιά στη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας για το πέρασμα του αυτοκινήτου αποκλειστικά στον ηλεκτρισμό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Pura είναι ένα πολυτελές SUV, που η ιταλική εταιρεία ονομάζει electric Luxury Utility Vehicle (e-LUV)και επαναπροσδιορίζει τα SUV. Έχει εκτεταμένο και αεροδυναμικό -και όχι κάθετο- ρύγχος, στενές και χαμηλές γυάλινες επιφάνειες της καμπίνας επιβατών χωρίς κολόνες, μικρούς προβόλους, πόρτες που ανοίγουν σε τρισδιάστατα, καθώς και πληθώρα από αεροδυναμικές πτυχές του αμαξώματος.

Πηγή έμπνευσης για πολλές από τις ιδέες της Pura είναι θρυλικά ιταλικά αυτοκίνητα του παρελθόντος. Το χαμηλό καπό με τον ψηλό προφυλακτήρα προκύπτει από το εμβληματικό Cisitalia του 1947 (το πρώτο αυτοκίνητο που μπήκε στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, MoMA), ενώ το άνοιγμα των θυρών παραπέμπει στη Lancia Florida της δεκαετίας του 1950. Οι θύρες «Lounge» ανοίγουν προς τρεις κατευθύνσεις για την πρόσβαση στο εσωτερικό 2+2 θέσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ενιαία γυάλινη επιφάνεια που καλύπτει την καμπίνα επιβατών διαθέτει από μία λεπτή αλουμινένια γραμμή σε κάθε πλευρά, η οποία βοηθά στην τοποθέτηση των καμερών που αντικαθιστούν τους πλευρικούς καθρέπτες. Άλλο ένα αλουμινένιο πλαίσιο περικύλει στη βάση της γυάλινης κατασκευής, ενώ ένα δεύτερο υπάρχει στην οροφή για την εγκατάσταση των ραντάρ και αισθητήρων καθώς και ενός προβολέα LED.

Τα φωτιστικά σώματα, εμπρός και πίσω, είναι κρυμμένα. Αποκαλύπτεται μόνο μία ισχνή LED γραμμή, με τεχνολογία μικροϊνών που δεν έχουν πάχος μεγαλύτερο του ενός χιλιοστού. Το αμάξωμα είναι βαμμένο στο λευκό χρώμα Bianco Sestriere Gloss, ενώ η εμπρός πτέρυγα (splitter), τα μαρπσιέ και ο διαχύτης διατηρούν το χρώμα των ανθρακονημάτων της κατασκευής τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνδυάζονται με τις υπέροχες μαύρες ζάντες 23 ιντσών, με πέντε ζευγάρια ακτινών, ενώ η λευκή περίμετρος των ελαστικών είναι ένα ακόμη στοιχείο που παραπέμπει στο παρελθόν. Τα χωμάτινα ελαστικά, στο μεταξύ, υπενθυμίζουν -μαζί με το αυξημένο ύψος από το έδαφος- την SUV παράμετρο της κατασκευής.

Για το εσωτερικό οι σχεδιαστές της Pininfarina άντλησαν την έμπνευσή τους από τον ναυτικό κόσμο: η κεντρική κονσόλα παραπέμπει σε κατάρτι ιστοπλοϊκού και τα καθίσματα μοιάζουν να είναι «αιωρούμενα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχουν δύο ψηφιακές οθόνες, μία για τον πίνακα οργάνων -που συμπληρώνεται από το head-up display- και μία στην κονσόλα για τα πολυμέσα και τις λειτουργίες του αυτοκινήτου, η οποία είναι και αφαιρούμενη. Το εσωτερικό, επίσης, περιλαμβάνει πολλές και μεγάλες επιφάνειες από γυμνά ανθρακονήματα και αλουμίνιο.

Η Pinifarina Pura θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Monterey στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ στις 17-20 Αυγούστου, μαζί με ένα νέο μοντέλο παραγωγής της εταιρείας που είναι εμπνευσμένο από τους σχεδιαστικούς ορίζοντες που αυτή ανοίγει. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν το νέο αυτό μοντέλο θα είναι SUV, ή ένα ακόμη σπορ αυτοκίνητο της εταιρείας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το PURA Vision είναι η γέφυρα από το παρόν μας σε ένα συναρπαστικό νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Automobili Pininfarina» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Paolo Dellacha. «Στην πέμπτη χρονιά μας, έχουμε ήδη γιορτάσει τη μοναδική μας κληρονομιά με την παρουσίαση του Battista Edizione Nino Farina. Το PURA Vision προβάλλει ένα συναρπαστικό μέλλον και δείχνει τι μπορεί να επιτευχθεί εάν εφαρμόσουμε τις αρχές σχεδιασμού της PURA σε ένα εντελώς νέο είδος οχήματος».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ