«Πιάστηκε» να κινείται με 251 χλμ./ώρα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας!

ραντάρ τροχαίας

Η κλήση βεβαιώθηκε στον παραβάτη οδηγό από radar που ήταν εγκατεστημένο σε περιπολικό όχημα - Σε πάνω από 500 οδηγούς αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας.

«Δίχως αύριο» κινούνταν ο επίδοξος οδηγός αγώνων στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας τον οποίο και συνέλαβαν οι Αρχές καθώς το ραντάρ που ήταν εγκατεστημένο στο περιπολικό έδειξε ότι έτρεχε με 251 χλμ./ώρα!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο συγκεκριμένα οι αστυνομικοί των Ο.Ε.Π.Τ.Α., συνέλαβαν τον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου διότι εντοπίσθηκε μέσω Ειδικής Ηλεκτρονικής Τεχνικής Συσκευής (radar εγκατεστημένο σε περιπολικό όχημα) να κινείται με ταχύτητα 251 χλμ/ώρα επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της χ/θ 26,000, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, υπερβαίνοντας κατά πολύ το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας.

Σε βάρος του οδηγού σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση και κρατήθηκε στο πλαίσιο του αυτόφωρου ώστε να οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα του επιβλήθηκαν και οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Την ίδια στιγμή στην Αττική η Διεύθυνση Τροχαίας έχει σχεδιάσει και υλοποιεί συνεχείς  επιχειρησιακές δράσεις για την αντιμετώπιση - πρόληψη επικίνδυνων οδικών συμπεριφορών που συντελούν στην πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων.

Ειδικότερα ένας στους τέσσερις ελεγχόμενους οδηγούς το χρονικό διάστημα από 27-11 έως και 2-12-2023, έφυγε με κάποια κλήση στα χέρια από τα μπλόκα της Τροχαίας καθώς σε 12.903 τροχονομικούς ελέγχους βεβαιώθηκαν συνολικά 4.275 παραβάσεις, επισείουσες διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων οι 169 επιφέρουν και επιπρόσθετες ποινικές κυρώσεις (πλημμελήματα).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τις συνολικά 4.275 παραβάσεις οι 494 αφορούσαν σε υπερβολική ταχύτητα, οι 124 σε οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος (εκ των οποίων οι 19 σε βαθμό πλημμελήματος), οι 39 σε παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, οι 136 σε μη χρήση προστατευτικού κράνους, οι 112 σε μη χρήση ζώνης ασφαλείας, οι 73 σε χρήση κινητού τηλεφώνου, οι 52 σε ανασφάλιστα οχήματα, οι 13 σε επικίνδυνους ελιγμούς, οι 4 σε επίδειξη ικανοτήτων και τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων, οι 52 σε πρόκληση θορύβου πέραν των επιτρεπομένων ορίων (ηχορύπανση) και οι 3.176 σε λοιπές παραβάσεις.  

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 357 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας, 506 άδειες ικανότητας οδήγησης και 430 άδειες κυκλοφορίας, καθώς επίσης ακινητοποιήθηκαν 283 οχήματα και μεταφέρθηκαν με γερανό 106 εξ αυτών.

Δείτε το βίντεο της Ελληνικής Αστυνομίας με τις κόντρες που γίνονται καθημερινά στην Παραλιακή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ