Πιάνουν δουλειά τα hi-tech ραντάρ ταχύτητας - Σαρώνουν τα πάντα με ακτίνες λέιζερ

cameras radars parifex korifaia

Hi-tech ραντάρ ταχύτητας παίρνουν θέση στους γαλλικούς δρόμους και υπόσχονται να βάλουν τέλος στην αντικοινωνική οδική συμπεριφορά.

Νέα ραντάρ τελευταίας γενιάς που θα πιάνουν στην «τσιμπίδα» τους όλους τους γκαζάκηδες οδηγούς θα τοποθετηθούν σε πολλά σημεία των γαλλικών αυτοκινητοδρόμων, συνδράμοντας καθοριστικά στην ενίσχυση της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο.

Πρόκειται για τα προηγμένης τεχνολογίας ραντάρ Parifex Nano, τα οποία έλαβαν έγκριση τοποθέτησης από τις γαλλικές αρμόδιες αρχές, και θεωρούνται ιδιαίτερα επαναστατικά λόγω των ασυναγώνιστων τεχνολογικών δυνατοτήτων τους.

Ειδικότερα, οι νέες συσκευές διακρίνονται για την υψηλή τους ακρίβεια, βασιζόμενες σε 3D-LiDAR τεχνολογία 360 μοιρών. Αισθητήρες που συνεπικουρούνται από ακτίνες λέιζερ σαρώνουν τα πάντα στο οδικό δίκτυο, και μοντελοποιούν τα οχήματα σε τρισδιάστατα ψηφιακά εφέ, σε απόσταση μεγαλύτερη των 100 μέτρων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
κορυφαία ραντάρ

Με αυτό τον τρόπο τα ραντάρ συνθέτουν μια ψηφιακή «ζώνη ελέγχου» η οποία επιτρέπει τον ακριβή υπολογισμό της στιγμιαίας ταχύτητας των οχημάτων. Η τελευταία καθορίζεται από τον μέσο όρο των ταχυτήτων, ο οποίος υπολογίζεται βάσει των διαδοχικών θέσεων του αυτοκινήτου ενόσω αυτό κινείται εντός αυτής της ελεγχόμενης ζώνης.

Μεγάλο τεχνολογικό ατού των ραντάρ Parifex Nano είναι η δυνατότητά τους να διαχωρίζουν σε ξεχωριστές, ενιαίες μονάδες, το κάθε όχημα, ενώ μπορούν να εντοπίσουν και άλλες παραβάσεις πέρα από την υπερβολική ταχύτητα, όπως είναι η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και η χρήση κινητού τηλεφώνου.

Παράλληλα, τα ραντάρ είναι ιδιαίτερα ακριβή κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη, ενώ μπορούν να τοποθετηθούν τόσο σε τρίποδα όσο και στο πορτπαγκάζ περιπολικών.

κορυφαία ραντάρ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, οι έξυπνοι αισθητήρες τους μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμοι κατά τη μετάβαση στο καθεστώς της αυτόνομης οδήγησης. Τα ραντάρ θα μπορούν να επικοινωνούν με τα οχήματα, επιτάσσοντας την αυτόνομη επιβράδυνση των τελευταίων.

Σημειώνεται ότι οι τροχαίας παραβάσεις γνωρίζουν μεγάλη έξαρση στη Γαλλία, με την κυβέρνηση να αποβλέπει στην ύπαρξη τουλάχιστον 4.700 συσκευών καταγραφής των παρανομούντων οδηγών. Εξ αυτών οι 1.400 θα είναι ραντάρ υψηλής ακρίβειας με περιστρεφόμενη εικόνα (τύπου turret), που θα μπορούν να «συλλάβουν» 32 οχήματα ταυτόχρονα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ