Το Peugeot e-Rifter Vanderer είναι το νέο ηλεκτροκίνητο εκδρομικό van

Peugeot e-Rifter Vanderer

Η Peugeot συνεργάστηκε με την βαυαρική Vanderer για το μετασχηματισμό του εκδρομικού Rifter σε αμιγώς ηλεκτρικό - διότι που αλλού πρέπει να κοπούν οι εκπομπές ρύπων, αν όχι στη φύση;

Η Vanderer είναι μια σχετικά νεοφυής εταιρεία που εξειδικεύεται στην κατασκευή των εκδρομικών (camper) vans, και το τελευταίο της δημιούργημα βασίστηκε στο ηλεκτρικό e-Rifter της Peugeot. Έτσι προέκυψε το e-Rifter Vanderer, το οποίο προς το παρόν διατίθεται στη Γερμανία έναντι 56.490 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «Urban Camper» της Peugeot και της Vanderer, έτσι, είναι ένα όχημα που μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα στο κέντρο της πόλης στη διάρκεια της εβδομάδας, και τα Σαββατοκύριακα να μετατρέπειται σε ένα κινούμενο μικρό διαμέρισμα μακριά στην καρδιά της φύσης.

Βασίζεται στο πενταθέσιο Peugeot e-Rifter Allure Long, που έχει μήκος 4,75 μέτρα και ο εσωτερικός του χώρος αγγίζει τα 4.000 λίτρα. Η Vanderer αξιοποίησε αυτό το χώρο σχεδιάζοντας τρεις διαφορετικές διαμορφώσεις για το εσωτερικό της εκδρομικής παραλλαγής που δημιούργησε.

Έτσι, το e-Rifter Vanderer μπορεί να μεταμορφωθεί σε κρεβατοκάμαρα για δύο άτομα, είτε σε καθιστικό με κουζίνα, είτε σε καναπέ με χώρους αποθήκευσης. Όλα αυτά συμβαίνουν με τα αφαιρούμενα μικρο-έπιπλα του «Folding Lounge Module», που τοποθετούνται χωρίς εργαλεία.

Ο εξοπλισμός της μικρής κουζίνας διαθέτει νεορχύτη με τρεχούμενο νερό με μια δεξαμενή 12 λίτρων και ένα μικρο ψυγείο 16 λίτρων ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα. Προαιρετικά διατίθεται εξοπλισμός για εξωτερική κουζίνα και τραπέζι φαγητού, καθώς και ένα μεγάλο σκίαστρο Fiamma F35 που τοποθετείται στην πλευρά του συνοδηγού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόσθετο, επιπλέον, είναι και το δεύτερο κρεβάτι που αναπτύσσεται στην οροφή και προσφέρει χώρο για τη διανυκτέρευση δύο ακόμη επιβατών, προσφέροντας απέραντη θέα στο νυχτερινό ουρανό. Κι όλα αυτά, με τα πλεονεκτήματα άνεσης, ησυχίας και μηδενικών ρύπων της ηλεκτροκίνησης.

Η μπαταρία των 50 kWh προσφέρει ενέργεια στον ηλεκτροκινητήρα των 136 ίππων και αυτονομία που φτάνει τα 275 χιλιόμετρα, επιτρέποντας το σχεδιασμό μεγάλων διαδρομών με το σωστό προγραμματισμό στάσεων για φόρτιση στους αυτοκινητόδρομους της Γερμανίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνδυάζεται με πλούσιο εξοπλισμό όπως το parking assist, την κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών ή κάτοψης και το Active Safety Brake, καθώς και με όλες τις ανέσεις του Peugeot i-Cockpit για τους δύο εμπρός επιβάτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ