«Πέταξε» πάνω από τα 2,3 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη βενζίνη!

ανεφοδιασμός με καύσιμο

Τεράστιες διαφορές καταγράφονται σε όλες τις τιμές των καυσίμων στα πρατήρια ανά την Ελλάδα.

«Φωτιά» φαίνεται ότι έχει πάρει και πάλι η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης τις τελευταίες ημέρες καθώς πρατήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης την πουλούν κοντά στα 2 ευρώ ενώ σε κάποιες περιοχές της Περιφέρειας (Κυκλάδες) οι τιμές έχουν αγγίξει τα 2,3 ευρώ το λίτρο. Σε κάθε περίπτωση έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα τελευταία στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης για τις τιμές στα καύσιμα όπου και καταγράφονται τεράστιες διαφορές μεταξύ των τιμών διάθεσης στα πρατήρια...

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο συγκεκριμένα ο πανελλήνιος σταθμισμένος μέσος όρος των τιμών της απλής αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων ανήλθε στα 1,908 ευρώ το λίτρο το περασμένο Σάββατο από 1,852 που ήταν στα μέσα Φεβρουαρίου και στα 1,820 ευρώ που ήταν στην 1η Ιανουαρίου. Σε Αττική και Θεσσαλονίκη η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έχει αυξηθεί πάνω από 5% τους τελευταίους 2 μήνες και ξεπέρασε το 1,9 ευρώ ευρώ το λίτρο από 1,722 ευρώ το λίτρο που ήταν μέχρι πρότινος.

Η μέση τιμή ανά λίτρο για την super αμόλυβδη βενζίνη ανέρχεται σε 2,090 ευρώ του diesel κίνησης σε 1,701 ευρώ ενώ το υγραέριο κίνησης ανέρχεται σε 0,889 ευρώ.

Πάντως οι τιμές διάθεσης των καυσίμων καταγράφουν σημαντικές διαφορές με την αμόλυβδη βενζίνη να ξεκινά να πωλείται από κάποια πρατήρια σε μόλις 1,759 ευρώ το λίτρο και σε κάποια άλλα η τιμή ανά λίτρο για την απλή αμόλυβδη βενζίνη να αγγίζει τα 2 ευρώ!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίστοιχα σημαντικές διαφορές καταγράφονται και στις τιμές ανά λίτρο για την super αμόλυβδη βενζίνη όπου το πιο φθηνό πρατήριο την πουλάει στο 1,928 ευρώ το λίτρο και το ακριβότερο σε 2,295 ευρώ το λίτρο!

Διαφορές έως και 0,30 ευρώ το λίτρο καταγράφονται στο πετρέλαιο κίνησης όπου το πιο φθηνό πρατήριο την πουλάει σε μόλις 1,559 ευρώ το λίτρο και το ακριβότερο σε 1,859 ευρώ το λίτρο.

Ακόμη υψηλότερες διαφορές μεταξύ των τιμών καταγράφεται στο Υγραέριο κίνησης όπου το πιο φθηνό πρατήριο το πουλάει σε 0,699 ευρώ έναντι 1,049 ευρώ το ακριβότερο.

Στις Κυκλάδες πάντως φαίνεται ότι βρίσκονται οι υψηλότερες τιμές διάθεσης των καυσίμων με τη τιμή της αμόλυβδης να ανέρχεται σε 2,350 ευρώ το λίτρο στην Μήλο ενώ σε Πάρο και Σύρο η τιμή της αμόλυβδης να κυμαίνεται σε κάτω από 2 ευρώ το λίτρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ