Θα έριχναν στην αγορά 252 τόνους διαλυτών για νοθεία καυσίμων

bytio100

Οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ κατάφεραν να εντοπίσουν τους επικίνδυνους διαλύτες σε δύο περιοχές της Ελλάδας.

Όχι ένα, ούτε δύο αλλά δέκα βυτία με επικίνδυνους διαλύτες για νόθευση καυσίμων κατάφεραν να εντοπίσουν και να δεσμεύσουν οι Τελωνειακοί Ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε δύο σημεία, σε Πάτρα και Ευζώνους.

Συνολικά δεσμεύτηκαν 252.000 κιλά επικίνδυνων διαλυτών που χρησιμοποιούνται για νόθευση καυσίμων τα οποία προκαλούν μεγάλες ζημιές στους κινητήρων των οχημάτων των ανυποψίαστων καταναλωτών ενώ δημιουργούν τεράστια κέρδη για τους επιτήδειους εμπόρους καυσίμων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο συγκεκριμένα στο Τελωνείο της Πάτρας, εντόπισαν  εννέα βυτία, προερχόμενα από κοινοτική χώρα με ύποπτο φορτίο. Έστειλαν δείγμα στο Χημείο, και από την ανάλυση διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για επικίνδυνους διαλύτες, που χρησιμοποιούνται για νόθευση καυσίμων.

Τα 229.000 κιλά των διαλυτών είχαν ψευδώς δηλωθεί με κωδικούς άλλων προϊόντων.

Οι αναλογούντες φόροι και τέλη προσδιορίζονται στα 300.000 ευρώ.

Επίσης στο Τελωνείο Ευζώνων, μετά από έρευνα σε βυτιοφόρο βουλγαρικών πινακίδων, οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι το βυτιοφόρο μετέφερε 23.000 κιλά διαλυτών που, όταν αναμειχθούν με βενζίνη, χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία νοθευμένου καυσίμου βενζινοκινητήρων.

Η παραλήπτρια εταιρεία δε διέθετε πραγματικές εγκαταστάσεις στο χώρο, που δήλωνε ως έδρα της, στην Θεσσαλονίκη.

Ο τόπος παράδοσης του εμπορεύματος ήταν γνωστός στις Αρχές από προηγούμενη υπόθεση λαθρεμπορίας χημικών διαλυτών και αιθυλικής αλκοόλης, στην οποία εμπλεκόμενος ήταν -μεταξύ άλλων- και ο ιδιοκτήτης του χώρου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το συνολικό ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων προσδιορίστηκε στα 30.000 ευρώ. Τράκτορας, βυτίο και προϊόν κατασχέθηκαν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ