Οδηγός πέρασε 186 φορές από τα διόδια χωρίς να πληρώσει -Αντιμέτωπος με βαριά πρόστιμα

Διόδια

Ένας 30χρονος οδηγός κολλούσε στο προπορευόμενο όχημα και μόλις άνοιγαν οι μπάρες, περνούσε από τα διόδια σαν σίφουνας.

Δεν αποτελεί αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο η παραβατικότητα στα διόδια, με πρωταγωνιστές οδηγούς που περνούν… αέρα από τις μπάρες, δίχως να καταβάλλουν το προβλεπόμενο παράβολο.

Σκηνές αντίστοιχου κάλλους εκτυλίσσονται και σε άλλους ευρωπαϊκούς αυτοκινητοδρόμους, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Γαλλίας όπου ευδοκιμούν οι απόπειρες δωρεάν διέλευσης.

Ένας, μάλιστα, Ρουμάνος οδηγός ενός pick-up κατάφερε να “ξεγελάσει” τις μπάρες 186 φορές, περνώντας από τα διόδια δίχως κάποια οικονομική επιβάρυνση, με τόπο δράσης του έναν σταθμό στο νομό Ιζέρ, νοτιοανατολικά της Γαλλίας.

Διόδια
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να γλιτώσει το τον φόρο, ο 30χρονος οδηγός “κολλούσε” πίσω από το προπορευόμενο όχημα, και μόλις σηκωνόταν η μπάρα, επιτάχυνε, περνώντας δίχως να πληρώσει.

Αγανακτισμένοι από τις συνεχείς παραβάσεις του οδηγού, οι υπάλληλοι των διοδίων ενημέρωσαν τις γαλλικές αστυνομικές αρχές, οι οποίες στις 4 Μαρτίου του 2022 εντόπισαν το όχημα του οδηγού, προχωρώντας στην ακινητοποίησή του. Στη συνέχεια σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, ενώ έγινε και κατάσχεση του οχήματός του.

Ο 30χρονος θα οδηγηθεί ενώπιον του δικαστηρίου την 1η Ιουλίου, όντας αντιμέτωπος με μεγάλο πρόστιμο, επιστροφή απλήρωτων διοδίων, αλλά και ποινή φυλάκισης.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχα περιστατικά έχουν σημειωθεί κατ' εξακολούθηση και στα διόδια της χώρας μας (διαβάστε περισσότερα εδώ), με πολλούς οδηγούς να αρνούνται να καταβάλουν το προβλεπόμενο αντίτιμο.

Το εν λόγω φαινόμενο έχει βρεθεί στο μικροσκόπιο των αρμόδιων φορέων, οι οποίοι έχουν τοποθετήσει κάμερες καταγραφής και βεβαίωσης παραβάσεων σε βασικούς σταθμούς της Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ