Στα ύψη η παραβατικότητα στα διόδια: Περνούν χωρίς να πληρώνουν

dodia pernoun mpares den plironoun

«Αρνητές διοδίων» κολλάνε πίσω από τα προπορευόμενα οχήματα και μόλις ανοίγουν οι μπάρες γίνονται καπνός. Ποια είναι τα πρόστιμα για τους παραβάτες;

Πληθαίνουν οι καταγγελίες σχετικά με την πρακτική εκατοντάδων οδηγών εντός της ελληνικής επικρατείας, οι οποίοι περνούν… αέρα τα διόδια, αρνούμενοι να καταβάλουν το προβλεπόμενο αντίτιμο.

Πολίτες που επικοινώνησαν το τελευταίο διάστημα με το carandmotor θέλησαν να μοιραστούν τα παράπονά τους για αυτή την ασυνείδητη οδική συμπεριφορά μιας μερίδας συμπολιτών μας οι οποίοι δεν διστάζουν να αγνοούν τις μπάρες των διοδίων και να διέρχονται από αυτά… σαν να μην υπάρχουν.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που παρατηρείτο επί πολλά χρόνια, αλλά το τελευταίο διάστημα έχει κορυφωθεί μετά και τη σημαντική άνοδο στις τιμές των καυσίμων, και, όπως μαθαίνουμε, καταγράφηκε με μεγάλη ένταση και κατά την έξοδο των Αθηναίων το περασμένο τριήμερο (17-20 Φλεβάρη).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
dodia pernoun mpares den plironoun

Όπως περιγράφουν, οι “αρνητές διοδίων” είθισται να “κολάνε” με το αυτοκίνητό τους στο πίσω μέρος ενός προπορευόμενου οχήματος. Μόλις ο οδηγός του τελευταίου καταβάλει το αντίτιμο και περάσει τη σηκωμένη μπάρα, τότε οι παραβάτες βυθίζουν το πόδι τους στο γκάζι και διέρχονται από τα διόδια σαν σίφουνες.

Όπως είναι κατανοητό, οι αρνητές των διοδίων εκμεταλλεύονται το (επαρκές για αυτούς) χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από το άνοιγμα και το κλείσιμο της μπάρας, γλιτώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το παράβολο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εν λόγω αντικοινωνική πρακτική είναι πιο εύκολη για τους αναβάτες μοτοσικλετών, οι οποίοι περιμένουν καρτερικά εκ των δεξιών των ΙΧ και μόλις οι μπάρες ανοίξουν γίνονται καπνός.

«Όπλο» των αναβατών στο όλο εγχείρημά τους οι αναδιπλούμενες βάσεις πινακίδων οι οποίες “κρύβονται” εύκολα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οι πινακίδες κυκλοφορίας τοποθετούνται κάτω από το πίσω φτερό και κατά συνέπεια δεν είναι ευκρινώς ορατές.

Όπως είναι κατανοητό, το συγκεκριμένο φαινόμενο έχει βρεθεί στο μικροσκόπιο των αρμόδιων φορέων, οι οποίοι έχουν τοποθετήσει κάμερες καταγραφής και βεβαίωσης παραβάσεων σε βασικούς σταθμούς της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, όπως έχει ανακοινώσει κατά καιρούς η Ελληνική Αστυνομία.

Στους παραβάτες επιβάλλεται πρόστιμο 200 ευρώ, ενώ προβλέπεται και δυνητική αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης και της άδειας κυκλοφορίας μαζί με τις πινακίδες του οχήματος για 20 ημέρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι κάμερες “φωτογραφίζουν” όσους δεν πληρώνουν και στη συνέχεια τους αποστέλλεται το πρόστιμο στο σπίτι.

Σημειώνεται ότι πέρα από το διοικητικό πρόστιμο, η συγκεκριμένη πρακτική εγκυμονεί και σημαντικούς κινδύνους, μιας και δεν είναι λίγα τα περιστατικά πρόκλησης ατυχημάτων, όπου “αρνητές διοδίων" συγκρούστηκαν με το προπορευόμενο όχημα.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ