«Πειραγμένες» αντλίες σε βενζινάδικα στην Κρήτη με θύματα ανυποψίαστους οδηγούς

Βενζινάδικο

Πρατήρια υγρών καυσίμων χρησιμοποιούσαν πειραγμένες αντλίες ώστε να κλέβουν τους ανυποψίαστους οδηγούς. Ήδη έχουν επιβληθεί τα ανάλογα πρόστιμα και έχουν κινηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασες.

Θύματα επιτήδειων πρατηριούχων είχαν πέσει τους τελευταίους μήνες αρκετοί ανυποψίαστοι οδηγοί, στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν τα βενζινάδικα με τις χαμηλότερες τιμές καυσίμων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του neakriti.gr, οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων χρησιμοποιούσαν «πειραγμένες» αντλίες για να «κλέβουν» τους ανυποψίαστους οδηγούς.

Η δράση τους, ωστόσο, δεν κράτησε για πολύ, μιας και εντοπίστηκαν μέσα από τη συντονισμένη δράση των Ενώσεων βενζινοπωλών και της Περιφέρειας Κρήτης.

Οι επιτήδειοι βενζινοπώληδες χρησιμοποιούσαν ως «κράχτη» τους το υποτιθέμενο «φτηνό καύσιμο», με τους οδηγούς να συρρέουν μαζικά στα εν λόγω πρατήρια, νομίζοντας πως θα καταφέρουν να εξοικονομήσουν κάποια χρήματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την αποκάλυψη για την κομπίνα που είχε στηθεί αποκάλυψε ο έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Νομού Ηρακλείου, Λυκούργος Σαμόλης, ο οποίος συμβούλεψε τους καταναλωτές να αποφεύγουν το «φθηνό καύσιμο». Αντιθέτως, θα πρέπει να κοιτάζουν πάντοτε τη μέση τη τιμή.

Σε κάποιες περιπτώσεις, ωστόσο, οι… κουλοχέρηδες βενζινοπώληδες καταφέρνουν να «μακιγιάρουν» την παράνομη δράση τους. Ειδικότερα, όταν αντιληφθούν τους ελέγχους, τότε με το τηλεχειριστήριο που έχουν στα χέρια τους, επαναφέρουν την κανονική ρύθμιση, και με αυτό τον τρόπο ξεφεύγουν από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

«Ας κάνουν οι καταναλωτές την έρευνα αγοράς τους, αλλά όταν βλέπουν μεγάλες αποκλίσεις, να είναι υποψιασμένοι. Διότι, από βενζινάδικο σε βενζινάδικο οι αποκλίσεις δε γίνεται να έχουν μεγάλη διαφορά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε ότι έχουν επιβληθεί τα ανάλογα πρόστιμα, ενώ έχουν κινηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη», ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Νίκος Συριγωνάκης, διαβεβαίωσε τους οδηγούς του νησιού ότι οι έλεγχοι στα βενζινάδικα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, ενώ στο επίκεντρο των ελέγχων βρίσκεται και το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες στα χέρια της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας έπεσαν δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός στην Αττική, μετά τον εντοπισμό πρατηρίου υγρών καυσίμων το οποίο διοχέτευε στην αγορά λαθραία καύσιμα. - Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πηγή: neakriti.gr

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ