Πατάρι έκρυβε την πιο σπάνια Citroen DS στον κόσμο

Σπάνιο Citroen DS συλλεκτικό αχυρώνας 2022

Σίγουρα μια έκπληξη που δεν περίμεναν να βρουν οι άνθρωποι που αποφάσισαν να μπουν στον εγκαταλελειμμένο αχυρώνα είναι αυτή η σπάνια Citroen DS που βλέπετε στις οθόνες σας.

Μετρώντας περισσότερο από μισό αιώνα ζωής, αυτή η Citroen DS είναι ένα πραγματικό «barn find», όπως το αποκαλούν οι Αμερικάνοι αφού βρέθηκε όντως στο πατάρι αχυρώνα της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα και με τις περιορισμένες πληροφορίες που είναι διαθέσιμες στο Διαδίκτυο, η εν λόγω Citroen DS που εισήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1970. Είναι μοντέλο της ίδιας χρονιάς και αυτό σημαίνει ότι φέρει ψεκασμό της Bosch για το κινητήρα της, κάτι που την κάνει ένα από τα πρώτα μοντέλα που έφτασαν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και το μοτέρ τους δεν χρησιμοποιούσε καρμπιρατέρ για την τροφοδοσία του.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, το εμβληματικό μοντέλο της Citroen φαίνεται να βρίσκεται στην αυθεντική του κατάσταση, χωρίς να έχει δεχτεί τροποποιήσεις στο αμάξωμα του και το εσωτερικό. Το τελευταίο είναι ντυμένο με δερμάτινα καθίσματα που διατηρούν σε γενικές γραμμές τις αρχικές επενδύσεις τους, κάτι που μπορεί να οφείλεται και στο γεγονός ότι αυτή η DS «κοιμόταν» στο πατάρι του αχυρώνα τα τελευταία 27 χρόνια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με 69.300 χιλιόμετρα στο οδόμετρο της, η DS φαίνεται να φέρει και τον αρχικό κινητήρα της με το άνθρωπο που φροντίζει για την πώληση της να αναφέρει ότι δεν γνωρίζει αν έχει διανύσει όντως μόνο αυτά τα χιλιόμετρα ή αν έχει προστεθεί και μία ακόμη εκατοντάδα χιλιάδες, αφού το οδόμετρο είναι πενταψήφιο.

Η «αμερικάνικη» Citroen DS έχει αναρτηθεί ως αγγελία στο eBay (δείτε την εδώ), με την περιγραφή να αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κωμόπολη Gilboa της πολιτείας της Νέας Υόρκης, για τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να την δουν από κοντά πριν προχωρήσουν στην αγορά. Το αντίτιμο που ζητά ο κάτοχος του αυτοκινήτου φτάνει λίγο πάνω από τα 5.500 ευρώ. Δεδομένης της κατάστασης που φαίνεται να βρίσκεται η «θεά» της γαλλικής εταιρείας είναι ένα αρκετά ελκυστικό ποσό για ένα εμβληματικό μοντέλο των Γάλλων, το οποίο ωστόσο θα χρειαστεί σίγουρα αναπαλαίωση για να μπορέσει να βρεθεί ξανά στο δρόμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ