Μαθητές μεταμορφώνουν ένα Citroen Ami σε πλήρως αυτόνομο

Citroen Ami

Με την υποστήριξη της τοπικής διοίκησης της Νορμανδίας, οι μαθητές ενός γαλλικού σχολείου εφάρμοσαν με απόλυτη επιτυχία στο minicar της Citroen ένα πλήρες σύστημα αυτόνομης οδήγησης - και απέσπασαν τρία βραβεία.

Το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου της κίνησης του Citroen Ami σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε αποκλειστικά από τους μαθητές του τεχνολογικού σχολείου ESIGELEC στην πόλη Saint-Etienne du Rouvray της Βόρειας Γαλλίας, και τους εξασφάλισε σημαντικές διακρίσεις στο διαγωνισμό αυτοκινητικής καινοτομίας UTAC-Ceram.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με δεδομένο ότι το Ami δεν διαθέτει συστήματα ημιαυτόνομης οδήγησης (όπως το Adaptive Cruise Control, αυτόματο φρενάρισμα ή έλεγχο διατήρησης λωρίδας), οι μαθητές τοποθέτησαν στην οροφή του δημοφιλούς αυτοκινήτου πόλης της Citroen έναν πολύπλοκο μηχανισμό από κάμερες, ραντάρ με ακτίνες λέιζερ (lidar) και αισθητήρες αδράνειας.

Επίσης, στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου τοποθέτησαν ένα μεγάλο κουτί που περιλαμβάνει τον ηλεκτρονικό υπολογιστή της κεντρικής μονάδας ελέγχου, τα συστήματα επικοινωνίας μεταξύ των εξαρτημάτων, καθώς και την μπαταρία παροχής τους με ρεύμα.

Ο υπολογιστής έχει τον έλεγχο του γκαζιού και των φλας, ενώ μικρά μοτεράκια στα συστήματα διεύθυνσης και πέδησης ελέγχουν την κατευθυντικότητα και το φρενάρισμα μέσω ενός joystick που ελέγχει ένας μαθητής εξωτερικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η χρηματοδότηση του προγράμματος των μαθητών του ESIGELEC σε μεγάλο βαθμό προήλθε από την αυτοδιοίκηση της Νορμανδίας, και το δημιούργημά τους απέσπασε το πρώτο βραβείο μεταξύ 9 διαγωνιζόμενων στην άσκηση της αστικής μετακίνησης.

Δεδομένου ότι η σχολή τους συνεργάζεται με τη γαλλική υπηρεσία μέσων μαζικής μεταφοράς Transdev, δεν αποκλείεται κάποια στιγμή στο μέλλον αυτή η τεχνολογία που εξέλιξαν οι μαθητές να βρει το δρόμο της στα λεωφορεία της μητροπολιτικής Ρουέν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ