Παρουσιάστηκε το πιο περίεργο αυτοκίνητο στον κόσμο -Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του

το πιο περίεργο αυτοκίνητο στον κόσμο

H Vayve παρουσίασε το αμιγώς ηλεκτρικό Eva ένα καθαρά αστικού χαρακτήρα ηλεκτρικό μοντέλο που μπορεί να φορτίζει τις μπαταρίες του και από τον ήλιο.

Σύμφωνα με την ινδική start up εταιρεία Vayve Mobility, το Eva είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Ινδίας, το οποίο είναι σε θέση να φορτίζει εν μέρη δωρεάν την μικρή συστοιχία μπαταριών που φέρει χάρη στα ηλιακό πανελ που έχουν ενσωματωθεί στην οροφή του.

Το λιλιπούτειο ινδικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για χρήση στο αστικό περιβάλλον και εκ πρώτης τουλάχιστον όψεως φαίνεται να έχει όλα τα απαραίτητα "όπλα" για να κινείται με άνεση στους δρόμους της πόλης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι διαστάσεις του παρουσιάζονται αρκετά περιορισμένες με το μήκος να βρίσκεται στα 3.060 χλστ., ενώ το πλάτος του μπορεί άνετα να συγκριθεί με εκείνο μιας... μεγάλης μοτοσικλέτας αφού φτάνει στα μόλις 1.150 χλστ. Με ύψος 1.590 χλστ. το Eva μπορεί να φιλοξενήσει στο στενόχωρο εσωτερικό του δύο ενήλικες και ένα παιδί, ενώ το βάρος του φτάνει στα 800 κιλά λόγο και της μπαταρίας ιόντων λιθίου των 408V και 14 kWh.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με μέγιστη ισχύ τους 12 ίππους, το μικροκαμωμένο Eva δεν βάζει φωτιά στην αστική άσφαλτο αλλά τουλάχιστον φαίνεται να έχει τις απαραίτητες επιδόσεις για να κυκλοφορήσει με ασφάλεια στο αστικό κέντρο. Σύμφωνα με την Vayve η διαδικασία των 0-40 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε πέντε δευτερόλεπτα, η τελική φτάνει έως και τα 70 χλμ./ώρα, ενώ το μοτέρ είναι αρκετά ισχυρό για να αντιμετωπίζει με επιτυχία ανηφόρες με κλίση έως 15%.

Εκτός από το ηλιακό πάνελ οροφής που προσθέτει άλλα 12 χιλιόμετρα στην αυτονομία, στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού Eva, έρχεται να προστεθεί η υγρόψυκτη μπαταρία του που έχει σχεδιαστεί ειδικά για το θερμό κλίμα της Ινδίας.

Εντύπωση προκαλέί και ο πολύ μικρός κύκλος στροφής με ακτίνα που φτάνει μόλις στα 3,9 μέτρα. Στον εξοπλισμό του Eva περιλαμβάνονται επίσης ο πολύ σημαντικός κλιματισμός, η συνδεσιμότητα με έξυπνες συσκευές, συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως η προειδοποίηση για τους πεζούς, ενώ σύμφωνα με τους Ινδούς η αυτονομία του μπορεί να ξεπεράσει τα 250 χλμ. με μόλις μία φόρτιση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To Vayve Eva θα λανσαριστεί στην Ινδία εντός του 2023 και η τιμή του εκτιμάται ότι θα βρίσκεται κάτω από τα 8.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ