Παρίσι: Νέο όριο ταχύτητας στα 30 χλμ./ώρα

Παρίσι κίνηση

Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, στο πλαίσιο της προσπάθειας για μείωση των ρύπων από τα αυτοκίνητα, στο Παρίσι θα ισχύσει σε λίγο διάστημα νέο όριο ταχύτητας 30 χλμ./ώρα.

Αυτή τη στιγμή και όπως συμβαίνει στις περισσότερες πόλεις του κόσμου, το όριο ταχύτητας στους περισσότερους δρόμους του Παρισιού είναι 50 χλμ./ώρα, εκτός από την περιφερειακή οδό όπου η ανώτατη ταχύτητα που ισχύει είναι 70 χλμ./ώρα, καθώς και σε κάποιους λίγους δρόμους στο κέντρο όπου ήδη ισχύει όριο 30 χλμ./ώρα.

Από τις 30 Αυγούστου όμως αυτό αλλάζει, αφού το δημοτικό συμβούλιο της πόλης ενέκρινε την πρόταση της δημάρχου του Παρισιού Anne Hidalgo, και πλέον το ανώτατο όριο ταχύτητας σε όλους σχεδόν τους δρόμους της πόλης θα μειωθεί στα 30 χλμ./ώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μόνο ορισμένοι κύριοι δρόμοι και κάποιες λεωφόροι του Παρισιού θα διατηρήσουν το όριο των 50 χλμ./ώρα, ενώ και ο περιφερειακός θα παραμείνει στα 70 χλμ./ώρα, ωστόσο σε όλους τους υπόλοιπους δρόμους και οδούς της πόλης θα ισχύσει το νέο όριο των 30 χλμ./ώρα.

Όπως τονίζουν τα Γαλλικά μέσα, το νέο όριο ταχύτητας αναμένεται να αυξήσει περαιτέρω την τάση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο Παρίσι για μετακινήσεις μέσα στην πόλη με ποδήλατο, μια τάση η οποία δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης. Παράλληλα, θα μειωθούν οι εκπομπές ρύπων από τα αυτοκίνητα, ενώ θα υπάρξει και βελτίωση στο πεδίο της ηχορύπανσης.

Διαβάστε επίσης

Αξίζει να επενδύσεις σε ένα Tesla στην Ελλάδα; 

Δείτε όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα και τις τιμές τους 

Τα καλύτερα SUV έως 22.000 ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ