Ο νέος γίγαντας των ωκεανών -Αυτό είναι το πλοίο που θα μεταφέρει χιλιάδες αυτοκίνητα στην Ευρώπη

byd explorer

Η BYD παρέλαβε το πρώτο της πλοίο μεταφοράς αυτοκινήτων, μέσω του οποίου θα εξάγει τα μοντέλα της στη Γηραιά Ήπειρο.

Στιγμές δόξας βιώνει η κινεζική BYD, μιας και το τελευταίο τρίμηνο του 2023 κατάφερε να αναδειχθεί σε πρώτη μάρκα σε πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως, εκθρονίζοντας την Tesla.

Η επεκτατική πολιτική της BYD συνεχίζεται και το 2024, με την εταιρεία να «βγάζει» στη θάλασσα ένα τεράστιο πλοίο μεταφοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων με προορισμό την Ευρώπη.

Πρόκειται για το BYD Explorer No. 1, το πρώτο κινεζικό πλοίο που σχεδιάστηκε για τη μεταφορά εγχώριας κατασκευής ηλεκτρικών ΙΧ στο εξωτερικό, και διευκολύνει τα σχέδια της αυτοκινητοβιομηχανίας για κυριαρχία σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πλοίο της BYD

Το πλοίο παραδόθηκε στην BYD την Τρίτη 9 Ιανουαρίου στο λιμάνι της πόλης Γιαντάι. Ο νέος γίγαντας των ωκεανών έχει μήκος περίπου 200 μέτρα και μπορεί να μεταφέρει 7.000 οχήματα. Το Car Carrier αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 19 κόμβους και είναι εξοπλισμένο με δύο μεγάλες δεξαμενές ΥΦΑ (Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου) που του δίνουν μέγιστη εμβέλεια πλεύσης 15.800 μιλίων.

Την είδηση έκανε γνωστή ο όμιλος εταιρειών China International Marine Containers (Group) Ltd. (CIMC) που κατασκεύασε το πλοίο, το οποίο ανήκει στη ναυτιλιακή εταιρεία Zodiac Maritime.

Όπως μεταφέρουν δημοσιεύματα του εξωτερικού, η BYD δεν θα περιοριστεί στη ναύλωση του Explorer No.1, καθώς έχει ως στόχο να δημιουργήσει έναν ικανοποιητικό στόλο με car carriers που συνολικά θα μπορούν να μεταφέρουν πάνω από 60.000 αυτοκίνητα.

Πλοίο της BYD
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες η BYD ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ότι θα δημιουργήσει το πρώτο εργοστάσιο της που θα παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ουγγαρία, σε περιοχή κοντά στην πόλη Σέγκεντ, έδρα της περιφέρειας Τσόνγκραντ-Τσάναντ.

Η κατασκευή του εργοστασίου θα γίνει σε επιμέρους στάδια υλοποίησης και όπως εκτιμάται θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, θα ενισχύσει την τοπική οικονομία και θα βελτιστοποιήσει τις τοπικές εφοδιαστικές αλυσίδες.

Τα επιβατικά της μοντέλα διατίθενται και στην Ευρώπη, ενώ μέσα στο 2024 θα αφιχθούν και στη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ