Ουρές στα καταστήματα για τις αλυσίδες αυτοκινήτων -Πυρετώδης η προετοιμασία των οδηγών

antiolisthitikes alisides oures

Ανάρπαστες γίνονται οι αλυσίδες χιονιού, με τους οδηγούς να προετοιμάζονται ενόψει των χιονοπτώσεων που θα σημειωθούν στη χώρα.

Το αδιαχώρητο επικρατεί τις τελευταίες ώρες στα καταστήματα πώλησης αντιολισθητικών αλυσίδων, με τους οδηγούς να τρέχουν να προετοιμαστούν για τις έντονες χιονοπτώσεις που θα χτυπήσουν τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Όπως μεταδίδει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, έξω από τα καταστήματα πώλησης αξεσουάρ αυτοκινήτων έχουν σχηματιστεί ουρές, με τους πωλητές, μάλιστα, να παραδίδουν… μαθήματα στους οδηγούς που αγνοούν πώς τοποθετούνται στους τροχούς τα εν λόγω αντιολισθητικά μέσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κινητοποίηση των οδηγών οφείλεται - μεταξύ άλλων - στο πρόστιμο ύψους 80 ευρώ το οποίο επιβάλλεται σε όσους κυκλοφορούν δίχως να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ προηγουμένως έχει εκδοθεί από τις αρμόδιες αρχές απόφαση περί υποχρεωτικότητας χρήσης αντιολισθητικών μέσων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία, αντί για αλυσίδες χιονιού οι οδηγοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν χιονοκουβέρτες ελαστικών ή χιονολάστιχα, δηλαδή ελαστικά που φέρουν την ειδική σήμανση του «αλπικού» συμβόλου με την ένδειξη M+S.

Όπως έχει ορίσει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, οι οδηγοί πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά στα οχήματά τους αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα αντιολισθητικά μέσα μόνο εφόσον εκδοθούν σχετικές αποφάσεις αρμόδιες αρχές (αστυνομικές διευθύνσεις, τις Διευθύνσεις Τροχαίας και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας).

Με τον χιονιά, ωστόσο, να βρίσκεται προ των πυλών καλό είναι να έχουν μέσα στο αυτοκίνητό τους τα αντιολισθητικά μέσα, προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωποι με δυσάρεστες καταστάσεις.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ