Ουκρανός πουλά σπάνια αυτοκίνητα για πολεμοφόδια

Ουκρανός πουλάει τα κλασικά του αυτοκίνητα για πολεμοφόδια

Μια πραγματικά εντυπωσιακή συλλογή από σπάνια αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και ένα που μετέφερε τον Αδόλφο Χίτλερ στον 2ο Π.Π. βγαίνει στο σφυρί στην Ουκρανία.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται σχεδόν ένα χρόνο μετά την εισβολή της Ρωσίας στη γειτονική της χώρα και οι ανάγκες του ουκρανικού στρατού βρίσκονται σε προτεραιότητα.

Εκτός από την τεράστια βοήθεια σε αμυντικό εξοπλισμό που λαμβάνει η Ουκρανία από τις χώρες του ΝΑΤΟ, οι δωρεές του πληθυσμού προς τον στρατό της χώρας είναι εξίσου σημαντικές στην προσπάθεια που κάνει να αμυνθεί απέναντι στους Ρώσους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο δρόμο της οικονομικής ενίσχυσης του στρατού έχουν μπει και πολλοί επιφανείς επιχειρηματίες της χώρας, όπως ο Taras Demkura, ο οποίος είναι παράλληλα και αντιπρόεδρος του διεθνούς εμπορικού επιμελητηρίου της Ουκρανίας.

Ο Demkura που δραστηριοποιείται στην πόλη Ternopil στα δυτικά της Ουκρανίας συλλέγει κλασικά αυτοκίνητα από την 10ετία του 1990, όταν και ανακάλυψε το πραγματικό του πάθος για τους τέσσερεις τροχούς και σαγηνεύτηκε από τις κομψές γραμμές, όπως αναφέρει και ο ίδιος, των αυτοκινήτων προηγούμενων ετών.

Μάλιστα ο Demkura, που από ό,τι φαίνεται, του αρέσει να μοιράζεται τα πάθη του με άλλους, είχε ως όνειρο να φτιάξει στην Ουκρανία ένα μουσείο κλασικού αυτοκινήτου. Λόγω του πολέμου όμως αυτό το όνειρο θα αργήσει να γίνει πολύ πραγματικότητα με την ανεξαρτησία της χώρας να έχει αυτή τη στιγμή και για τον Demkura απόλυτη προτεραιότητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σίγουρος για την ήττα της Ρωσίας, ο Ουκρανός επιχειρηματίας αποφάσισε να πουλήσει ολόκληρη τη συλλογή των κλασικών αυτοκινήτων που έχει συγκεντρώσει μεχρι σήμερα και έπειτα να διαθέσει τα χρήματα για τις ανάγκες του στρατού αλλά και για την ανοικοδόμηση της χώρας του.

Το πρώτο από τα αυτοκίνητα που ξεχωρίζουν από τη συλλογή του Demkura είναι αναμφίβολα η τετράθυρη ανοιχτή Maybach (κεντρική φωτογραφία). Το εν λόγω πολυτελές cabrio χρησιμοποιήθηκε κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο για να μεταφέρει τον Αδόλφο Χίτλερ σε διάφορες πόλεις της Ουκρανίας από τη βάση του γερμανικού στρατού που βρισκόταν κοντά στην πόλη Vinnytsia.

Μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον που παρουσιάζει και μια Jaguar XJ του 1968, η οποία σύμφωνα με τον Ουκρανό επιχειρηματία δόθηκε ως δώρο από τον τότε πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Richard Nixon στον Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης Leonid Brezhnev.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα και με την σχετική ανάρτηση του Demkura στην ιστοσελίδα του στο Facebook, όλα τα αυτοκίνητα της συλλογής του, τα περισσότερα από τα οποία είναι από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, έχουν αναπαλαιωθεί και βρίσκονται σε λειτουργική κατάσταση.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ