Όταν ο Πούτιν οδηγούσε μονοθέσιο της Formula 1 (video)

Vladimir-Putin-Formula-1

Το ρωσικό Grand Prix απομακρύνθηκε από το καλεντάρι της F1 και ο Ρώσος Πρόεδρος μάλλον θα αναπολεί την εμπειρία του πίσω από το μονοθέσιο της Renault.

Κλυδωνισμούς στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχει προκαλέσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με τη Formula 1 να ανακοινώνει με κάθε επισημότητα την ακύρωση του Grand Prix της Ρωσίας (διαβάστε περισσότερα εδώ).

«Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 επισκέπτεται χώρες σε όλο τον κόσμο οι οποίες έχουν θετικό όραμα στο να ενώνουν τους ανθρώπους και να φέρνουν πιο κοντά τα έθνη. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Ουκρανία με λύπη και σοκ, αλλά και με την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει και θα υπάρξει μια ειρηνική λύση στην τωρινή κατάσταση».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συγκεκριμένη τιμωρία έχει χαρακτηριστεί ως «χάδι» από πλήθος αναλυτών, μιας και δεν κρίνεται ικανή να αποθαρρύνει την στρατιωτική επέλαση των Ρώσων στα ουκρανικά εδάφη.

Vladimir-Putin-Formula-1

Παρ’ όλα αυτά, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, είχε καταβάλει επίμονες προσπάθειες για την ένταξη του Ρωσικού Grand Prix στο καλεντάρι της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται το 2014 στο Σότσι.

Προηγήθηκε σειρά διαβουλεύσεων, με τον «Τσάρο» να ταξιδεύει στην πίστα της Αγίας Πετρούπολης, το 2010, ώστε να συστηθεί με το μονοθέσιο της Renault του 2006.

Οι συστάσεις, μάλιστα, δεν περιορίστηκαν σε… οπτικό επίπεδο, αλλά συνεχίστηκαν και πίσω από το τιμόνι του μονοθεσίου. Αφού έλαβε τις απαραίτητες οδηγίες από τους μηχανικούς της Renault, ο Πούτιν συμμετείχε σε ένα συναρπαστικό test drive, ενώ λίγο έλειψε να… τερματίσει το κοντέρ στα 240 χλμ./ώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν, μάλιστα, τον ενημέρωσαν για τη μέγιστη ταχύτητα που κατάφερε να αναπτύξει, χαμογέλασε λέγοντας «Για πρώτη φορά, ήταν καλά».

Σημειώνεται ότι εκείνη την περίοδο με τα χρώματα της Renault έτρεχε ο Βιτάλι Πετρόφ, ο πρώτος Ρώσος οδηγός στη F1, ο οποίος εξελίχθηκε σε σύμβολο για το ρωσικό μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Δείτε τον Πούτιν πίσω από το τιμόνι μονοθεσίου της F1

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ