Επίσημο: Η Formula 1 ακύρωσε το Ρωσικό Grand Prix λόγω Ουκρανίας

Grand Prix Ρωσίας

Επιβεβαιώνοντας στο ακέραιο όσα είχαμε γράψει χθες το πρωί, η FIA ανακοίνωσε ότι λόγω της εισβολής στην Ουκρανία ακυρώνεται το φετινό Grand Prix της Ρωσίας.

Ήδη από χθες, μπαίνοντας κανείς στην επίσημη ηλεκτρονική διεύθυνση του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ, f1.com, μπορούσε να δει ότι παρότι το Grand Prix της Ρωσίας υπήρχε κανονικά στο πρόγραμμα, είχε αφαιρεθε΄ί από την ενότητα των εισιτηρίων.

Μάλιστα, η φημολογία που υπήρξε χθες και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, αναφέρει ότι η Τουρκία και η Κωνσταντινούπολη είναι πάλι σε ετοιμότητα για να καλύψουν το κενό του αγώνα, ο οποίος θυμίζουμε ότι διεξάγεται ανελλιπώς από το 2014 και φέτος είναι προγραμματισμένος για τις 23 με 25 Σεπτεμβρίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Russian GP

Σήμερα, ήρθε και η επίσημη επιβεβαίωση τουλάχιστον της ακύρωσης του Ρωσικού Grand Prix,με τη Formula 1 να αναφέρει χαρακτηριστικά στη μικρής εκτάσεώς της ανακοίνωση: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 επισκέπτεται χώρες σε όλο τον κόσμο οι οποίες έχουν θετικό όραμα στο να ενώνουν τους ανθρώπους και να φέρνουν πιο κοντά τα έθνη. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Ουκρανία με λύπη και σοκ, αλλά και με την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει και θα υπάρξει μια ειρηνική λύση στην τωρινή κατάσταση.

Την Πέμπτη το απόγευμα η Formula 1, η FIA και οι ομάδες συζήτησαν από κοινού τη θέση του αθλήματός μας και το συμπέρασμα είναι, σύμφωνα και με την άποψη όλων των συμμετεχόντων, ότι είναι απίθανο να διεξάγουμε το Ρωσικό Grand Prix».

Russian GP
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ακύρωση του Grand Prix της Ρωσίας δημιουργεί ένα κενό στο φετινό καλεντάρι των 23 αγώνων του Πρωταθλήματος. Προς το παρόν, η Τουρκία όπως προείπαμε δείχνει ως ο πιο πιθανός αντικατάστασης, όμως στο παιχνίδι μπαίνουν και η Μαλαισία με την πίστα του Σεπάνγκ, αλλά και η Κίνα με την πίστα της Σανγκάης.

Είναι δεδομένο ότι σύντομα θα γνωρίζουμε ποια χώρα θα αντικαταστήσει τη Ρωσία στο πρόγραμμα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ