Όταν η βασίλισσα Ελισάβετ οδηγούσε μοτοσικλέτα -Η εκπαίδευσή της στον βρετανικό στρατό

βασίλισσα ελισάβετ οδηγούσε μοτοσικλέτα 2022

Όσο και αν φαίνεται περίεργο, η μακροβιότερη βασίλισσα της ιστορίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, η Ελισάβετ Β' ήταν και η πρώτη που έμαθε να οδηγεί μοτοσικλέτα.

Έπειτα από επτά ολόκληρες δεκαετίες, ο βρετανικός θρόνος «άδειασε», μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί λόγοι για να θυμάται κανείς την μακροβιότερη μονάρχη στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου. Για το κοινό των δύο τροχών, ένας από αυτούς είναι πως η Ελισάβετ ΙΙ υπήρξε και αναβάτρια, κάτι που την κάνει ίσως και την μοναδική βασίλισσα που υπήρξε ποτέ, η οποία ήξερε να οδηγεί μοτοσικλέτα.

Κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, πριν ακόμη καθίσει στο θρόνο, η 19χρονη πριγκίπισσα τότε Ελισάβετ κατατάχθηκε το 1945 στο Auxiliary Territorial Service (ATS), στο τμήμα γυναικών του Βρετανικού στρατού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκεί η Ελισάβετ εκτός από τον βαθμό της ανθυπολοχαγού που της δόθηκε εκπαιδεύτηκε ως μηχανικός αλλά και ως οδηγός οχημάτων του βρετανικού στρατού. Μάλιστα η εκλιπούσα εκπαιδεύτηκε ακόμη και στην οδήγηση μοτοσικλετών και απόδειξη γι' αυτό είναι η φωτογραφία που βλέπετε στις οθόνες σας.

Όπως φαίνεται και στην μοναδική ίσως αναμνηστική φωτογραφία που υπάρχει από την δίτροχη εκπαίδευσή της, η 19χρονη Ελισάβετ δεν κάθεται απλά πάνω στη Birmingham Small Arms C10 (ή BSA όπως ήταν αλλιώς γνωστή) των 250 κ.εκ. αλλά την οδηγεί.

Με την μονοκύλινδρη αερόψυκτη μοτοσικλέτα, που χρησιμοποιούσε τότε ο βρετανικός στρατός, η πριγκίπισσα φαίνεται να εκτελεί ασκήσεις ακριβείας πραγματοποιώντας σλάλομ, κάτι που «προδίδει» το κεφάλι της που είναι γυρισμένο προς διαφορετική κατεύθυνση από εκείνη της μοτοσικλέτας, αλλά και οι «τενεκέδες» που φαίνονται να έχουν τοποθετηθεί σε απόσταση μεταξύη τους, ακριβώς πίσω από την BSA. Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον δημοσιογράφο και επίσης αναβάτη μοτοσικλετών Prosper Keating.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο πρίγκιπας Φίλιππος το 2005
Ο πρίγκιπας Φίλιππος το 2005

Η «υποχρεωτική» εκπαίδευση της Ελισάβετ την έφερε πιο κοντά στις μοτοσικλέτες και αυτή η σχέση με τους δύο τροχούς πέρασε και τα περισσότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Ο μετέπειτα άντρας της, Πρίγκιπας Φίλιππος, έτρεφε ούτως ή άλλως μια ιδιαίτερη αγάπη για τις μοτοσικλέτες ως αναβάτης, ενώ αγαπημένος του αγώνας από ό,τι φαίνεται ήταν ο θρυλικός αγώνας δρόμου Isle of Man, τον οποίο και είχε επισκεφτεί πολλές φορές φορές.

Από το «μικρόβιο» των δύο τροχών δεν... «γλίτωσαν» ούτε τα εγγόνια της με τους πρίγκιπες Χάρι και Ουίλιαμ να είναι επίσης ενθουσιώδεις αναβάτες και να έχουν θεαθεί ουκ ολίγες φορές στη σέλα μιας μοτοσικλέτας. Εκείνος που όχι μόνο δεν οδηγεί μοτοσικλέτα αλλά έχει δηλώσει επίσημα ότι τις μισεί είναι ο γιος της Ελισάβετ και διάδοχός της, ο βασιλιάς Κάρολος Γ'...

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ