Γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ οδηγούσε χωρίς δίπλωμα;

Queen Elizabeth car driving 3

Η εκλιπούσα βασίλισσα είχε εκπαιδευτεί ως οδηγός και μηχανικός στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Με σήμα κατατεθέν ένα τυλιγμένο μαντήλι γύρω από το κεφάλι της, η βασίλισσα Ελισάβετ δεν κυβερνούσε μόνο το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και τους δρόμους του. Η βασίλισσα όμως ήταν το μόνο άτομο στην επικράτεια του Νησιού που δεν χρειαζόταν να έχει άδεια οδήγησης για να κυκλοφορεί με τα αυτοκίνητά της στους δημόσιους δρόμους.

Queen Elizabeth car driving 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν ήταν 18 ετών, η Ελισάβετ εντάχθηκε στις στρατιωτικές εφεδρείες κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Εκεί, εκπαιδεύτηκε ως μηχανικός και έμαθε να οδηγεί φορτηγά με πολεμικό υλικό και ασθενοφόρα. Από τότε, οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και δεν χρειάστηκε ποτέ να δώσεις εξετάσεις οδήγησης. Επιπλέον, οδηγούσε χωρίς ζώνη ασφαλείας για λόγους εθνικής ασφάλειας. Και αυτό γιατί επρεπε ανά πάσα ώρα και στιγμή να είναι έτοιμη να εγκαταλείψει το αυτοκίνητο. Και αυτοί ήταν δύο από τους πολλούς νόμους που επιτρεπόταν να παραβεί ως βασίλισσα.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ο βασιλιάς Αμπντουλάχ της Σαουδικής Αραβίας επισκέφτηκε την Ελισάβετ στο παλάτι, η οποία τον οδήγησε με το αυτοκίνητό της στα ανάκτορα. Λέγεται μάλιστα ότι ο υψηλός προσκεκλημένος εξεπλάγη όταν εκείνη έκατσε στη θέση του οδηγού. Ο Sir Sherard Cowper-Coles, ο οποίος διορίστηκε πρέσβης στη Σαουδική Αραβία το 2003, αναφέρει «Μέσω του διερμηνέα του, ο διάδοχος παρακάλεσε τη βασίλισσα να μειώσει ταχύτητα και να συγκεντρωθεί στον δρόμο».

Queen Elizabeth car driving 1
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2019, ο αείμνηστος πρίγκιπας Φίλιππος σταμάτησε να οδηγεί μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα που του συνέβη. Παρόμοια απόφαση πρέπει να πήρε και η βασίλισσα Ελισάβετ, καθώς από τότε δεν εθεάθη να οδηγεί σε δημόσιους δρόμους και προτιμούσε να έχει σοφέρ. Δεν έμεινε όμως για μεγάλο διάστημα μακριά από τους δρόμους, καθώς τον Σεπτέμβριο του 2020 εντοπίστηκε να οδηγεί ένα μαύρο Range Rover.

Τον Οκτώβριο του 2021, η βασίλισσα Ελισάβετ έμεινε στο νοσοκομείο για μια νύχτα για λόγους υγείας και οι γιατροί της συνέστησαν να ξεκουραστεί για μερικές εβδομάδες και να κάνει αφήσει για λίγο τα βασιλικά της καθήκοντα.

Queen Elizabeth car driving 5

«Οι γιατροί είχαν συμβουλεύσει την βασίλισσα Ελισάβετ να ρίξει ρυθμό στην εκτέλεση των καθηκόντων της και να μην πραγματοποιεί επίσημες επισκέψεις», ανέφερε μια επίσημη ανακοίνωση από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Η βασίλισσα Ελισάβετ μετά από ορισμένες δημόσιες εμφανίσεις, εντοπίστηκε να οδηγεί μια πράσινη Jaguar γύρω από το κτήμα του Windsor με το πράσινο Jaguar της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά από επτά δεκαετίες στον θρόνο, η εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ είχε οδηγήσει αρκετά ξεχωριστά αυτοκίνητα, όπως η Bentley Bentayga και πολλά Land Rover και Range Rover.

Queen Elizabeth car driving 4

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ