Ολοκαίνουργιο Lada 45 ετών πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ

Lada VAZ-2106 1977

Για σχεδόν μισό αιώνα αυτό το VAZ-2106 διατηρήθηκε, ακινητοποιημένο, σε άρτια κατάσταση από τον αρχικό του αγοραστή το 1977 - ο οποίος τώρα το πουλάει έναντι 45 χιλιάδων ευρώ.

Κατασκευασμένο επί Σοβιετικής Ένωσης, το συγκεκριμένο Lada έκανε μόλις 30 χιλιόμετρα το έτος της κατασκευής και πώλησής του. Ο ιδιοκτήτης του το κράτησε μέχρι σήμερα προφυλαγμένο από τις καιρικές συνθήκες, φυσικά με όλα τα αυθεντικά του εξαρτήματα. Για τα 44 χρόνια της ηλικίας του, είναι διατηρημένο σε άψογη κατάσταση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τώρα, αποφάσισε να το βγάλει σε αγγελία σε ένα μεγάλο ρωσικό site πώλησης μεταχειρισμένων, συνοδευόμενο από όλα τα αυθεντικά του έγγραφα, έναντι 4 εκατομμυρίων ρουβλίων - που μεταφράζονται σε λίγο πάνω από 45 χιλιάδες ευρώ. Στη ρωσική αγορά αυτό είναι ένα τεράστιο ποσό, καθώς με τα ίδια χρήματα μπορεί να αποκτήσει κανείς ένα ολοκαίνουριο πολυτελές SUV όπως το Toyota Land Cruiser Prado.

Όπως υποστηρίζει ο πωλητής του, υπήρξε ο μοναδικός ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου όλα αυτά τα χρόνια, και παρά την υψηλή τιμή πώλησης αναμένεται να βρει εύκολα αγοραστή - πιθανότατα και χωρίς πολλά παζάρια. Άλλωστε, όπως αποδεικνύουν και οι φωτογραφίες του δαπέδου και των επενδύσεων στο εσωτερικό του, είναι τόσο άψογα διατηρημένο που μοιάζει σαν να βγήκε μόλις από το εργοστάσιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή η ρωσική «χρονοκάψουλα» είναι ένα από τα πρώτα αντίτυπα του VAZ-2106. Η κατασκευή του συγκεκριμένου μοντέλου από τη σοβιετική αυτοκινητοβιομηχανία είχε ξεκινήσει λίγους μήνες νωρίτερα, το 1976. Στο καπό του κρύβει βενζινοκινητήρα 1.600 κ.εκ. με ισχύ 75 ίππων, που συνδέεται με μηχανικό κιβώτιο 4 σχέσεων.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ