Όλα όσα γνωρίζουμε για την επόμενη γενιά του Nissan Qashqai

Nissan Qashqai 2023 1

Το εξαιρετικά δημοφιλές μικρομεσαίο SUV της Nissan θα γίνει στην επόμενή του γενιά αμιγώς ηλεκτρικό και θα ξεχωρίζει για την αποδοτικότητα του συστήματος κίνησης και την λογική τιμή.

Το Nissan Qashqai τέταρτης γενιάς, το επερχόμενο δηλαδή, θα σχεδιαστεί και θα κατασκευάζεται στο Νησί, με την ιαπωνική εταιρεία να στοχεύει σε παρόμοια τιμολογιακή πολιτική με αυτή της υπάρχουσας με τους θερμικούς κινητήρες.

Nissan Qashqai 2023 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το C-SUV της Nissan δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά, καθώς πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα της κατηγορίας, τοποθετώντας αρκετά «λιθαράκια» στην ανάπτυξή της. Η τελευταία τρίτη γενιά κυκλοφόρησε το 2021 και μέσα στο 2024/2025 αναμένεται να δούμε την ανανεωμένη εκδοχή του.

Nissan Qashqai 2023 4

Την σχεδίαση όμως της επόμενης, τέταρτης γενιάς του μοντέλου, θα επιμεληθεί το στούντιο που εδρεύει στο Λονδίνο και θα αντλήσει έμπνευση από το πρωτότυπο Hyper Urban που είδαμε πρόσφατα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο. Το εξαιρετικά τολμηρό παρουσιαστικό του πρωτότυπου με τις έντονες ακμές θα διατηρηθεί στο μοντέλο παραγωγής, με τις κυριότερες αλλαγές να εντοπίζονται στο εσωτερικό.

Nissan Hyper Urban Concept 2023 1
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα γενιά του Qashqai θα είναι αμιγώς ηλεκτρική και σύμφωνα με τα λεγόμενα του αφεντικού της ιαπωνικής φίρμας, Makato Uchida, στόχος και φιλοδοξία της Nissan είναι να πετύχουν την ίδια τιμή με την υπάρχουσα γενιά που φέρει θερμικούς υβριδικούς κινητήρες.

Nissan Hyper Urban Concept 2023 2

Η Nissan ανακοίνωσε πρόσφατα ότι επενδύει περίπου 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ στην παραγωγή του ηλεκτρικού Qashqai επόμενης γενιάς, στο εργοστάσιο της Αγγλίας μαζί με το ηλεκτρικό Juke επόμενης γενιάς και τον διάδοχο του ηλεκτρικού Leaf.

Nissan Hyper Urban Concept 2023 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρά το γεγονός ότι είναι νωρίς για να υπάρχουν πληροφορίες για το επερχόμενο Qashqai, είναι γνωστό ότι θα βασιστεί στην πλατφόρμα CMF-EV της Συμμαχίας. Η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική αφορά μοντέλα της κατηγορίας C και D, χρησιμοποιείται ήδη από στα Renault Megane και Scenic, και θα αποτελέσει τη βάση για τα ηλεκτρικά Juke και Leaf νεάς γενιάς.

Nissan Hyper Urban Concept 2023 4

Οι μπαταρίες για την αμιγώς ηλεκτρική γενιά του Qashqai θα κατασκευαστούν στο Σάντερλαντ, με τον συνεργάτη της Nissan, την AESC, να σχεδιάζει και να κατασκευάζει ένα τρίτο gigafactory μπαταριών στην περιοχή. Η Nissan και η AESC επικεντρώνονται επί του παρόντος στη χημεία των μπαταριών LFP.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ