Οι Ρώσοι επιστρατεύουν και τα αυτοκίνητα των πολιτών –Ποια μοντέλα θα πρέπει να παραδοθούν στο στρατό

rossia polemos autokinita

Στα χέρια των στρατιωτικών δυνάμεων ενδέχεται να περάσουν ακόμα και τα οχήματα του ρωσικού λαού, σε μια προσπάθεια να δoθεί νέα ώθηση στις ρωσικές επιχειρήσεις στο ουκρανικό μέτωπο.

Διαστάσεις εσωτερικής κρίσης έχει λάβει η απόφαση του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, να προχωρήσει σε μερική επιστράτευση ώστε να ενισχύσει τις δυνάμεις της χώρας του στο ουκρανικό μέτωπο.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τη ρωσική νομοθεσία, σε περίπτωση επιστράτευσης, πέρα από τον ρωσικό λαό, στα «χέρια» του ρωσικού στρατού μπορούν να περάσουν και τα αυτοκίνητα των πολιτών.

Όπως επισημαίνει το ρωσικό Μέσο V1.ru, πρόκειται για τα οχήματα που μπορούν να συνεισφέρουν αποτελεσματικά στις στρατιωτικές επιχειρησιακές ανάγκες, με τη λίστα να είναι μακροσκελή και να περιλαμβάνει τόσο συμβατικά αυτοκίνητα, όσο και αυτά που φέρουν ειδικό εξοπλισμό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, τον ρωσικό στρατιωτικό στόλο μπορούν να ενισχύσουν τα λεωφορεία, τα pick-up, οι ρυμούλκες (τρέιλερ), οι τετράτροχες μοτοσικλέτες (ATVs - γουρούνες), και τα snowmobiles.

επιστράτευση ουκρανία οχήματα αυτοκίνητα ρωσία

Επιπροσθέτως, ίσως απαιτηθεί από τους πολίτες να παραδώσουν στο ρωσικό στρατό σκληροτράχηλα μοντέλα με off-road χαρακτήρα όπως τα Suzuki Grand Vitara, Nissan X-Trail, Chevrolet Niva, Mitsubishi Outlander, όλα τα μοντέλα της ρωσικής αυτοκινητοβιομηχανίας UAZ όπως επίσης και βανάκια, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το GAZ "Sobol".

Την ίδια ώρα, οι ειδικοί αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον στρατό εξακολουθούν να συγκεντρώνουν τα ασθενοφόρα, τα τρακτέρ, τα πυροσβεστικά οχήματα, τα περιπολικά, καθώς και οι εκσκαφείς. Σημειώνεται ότι τα οχήματα μπορούν να κατασχεθούν τόσο από απλούς πολίτες όσο και από εταιρείες.

Τα διοικητικά πρόστιμα για όσους αρνηθούν να παραδώσουν τα οχήματά τους ξεκινούν από τα 300 ρούβλια και φτάνουν έως και τις 20.000.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
επιστράτευση ουκρανία οχήματα αυτοκίνητα ρωσία

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν να προχωρήσει σε επιστράτευση των Ρώσων πολιτών πυροδότησε διαδηλώσεις, με πάνω από 1.000 συλληφθέντες, οι οποίοι παίρνουν… φύλλο πορείας προς την Ουκρανία.

Αρνητικοί στη λογική της υποχρεωτικής στράτευσης (εξαιρούνται οι φοιτητές), άνδρες ιδίως νεαρής ηλικίας εγκαταλείπουν με κάθε μέσο τη Ρωσία, αναζητώντας την τύχη τους μακριά από τον παραλογισμό του πολέμου.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ