Οι Ρώσοι βρήκαν τη λύση που θα «σώσει» τα ηλεκτρικά αυτοκίνητά τους

eksoriksi lithio

Το λίθιο από τη Βολιβία θα δώσει ζωή στις μπαταρίες που κατασκευάζονται στη Ρωσία για τα νέα ηλεκτρικά οχήματά της.

Η Rosatom State Corporation συμφώνησε να κατασκευάσει ένα νέο βιομηχανικό συγκρότημα στη Βολιβία για την εξόρυξη και την παραγωγή λιθίου, καθώς και άλλων πρώτων υλών που είναι χρήσιμες για την κατασκευή μπαταριών.

Bolivia Lithium 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τους Ρώσους της Rosatom, το νέο έργο θα υλοποιηθεί από κοινού με την κρατική εταιρεία της Βολιβίας YLB, με αποτέλεσμα τα οφέλη να αφορούν τις εταιρείες και των δύο χωρών.

Οι νέες εγκαταστάσεις της κοινοπραξίας θα κατασκευαστούν κοντά στο υπάρχον ορυχείο του Pastos Grandes, στην πόλη Potosi, και οι επενδύσεις για το νέο έργο θα ξεπεράσουν τα 550 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αναμενόμενη παραγωγή του μελλοντικού βιομηχανικού συγκροτήματος είναι 25.000 τόνοι λιθίου ετησίως, με τα μέχρι τώρα γεωλογικά στοιχεία που έχουν κοινοποιηθεί να αναφέρουν ότι υπάρχει δυνατότητα για ακόμα μεγαλύτερη παραγωγή.

Bolivia Lithium 3

Η νέα συμφωνία της Ρωσίας με τη Βολιβία θα δώσει την δυνατότητα στην δεύτερη να δημιουργήσει μία καινούργια και ολοκληρωμένη παραγωγή λιθίου στη χώρα, από την εξόρυξη του μέχρι την παράδοση του «τελικού» προϊόντος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει στο έδαφός της ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα λιθίου στον κόσμο, και η κυβέρνησή της αναζητά τρόπους να μπει γερά στο παιχνίδι παραγωγής πρώτων υλών που χρειάζονται στην κατασκευή μπαταριών.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ