Οι πρωτιές της Peugeot στην Ευρώπη το 2022

Peugeot 208

Μια κατά γενική ομολογία δύσκολη χρονιά έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την Peugeot, με το δημοφιλές και στη χώρα μας 208 να κατακτά την κορυφή της Ευρώπης, εκτινάσσοντας το μερίδιο της γαλλικής φίρμας στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές.

Τη σταθερά ανοδική πορεία της εντός και εκτός ευρωπαϊκών συνόρων ήρθαν να επιβεβαιώσουν οι εντυπωσιακές επιδόσεις της Peugeot μέσα στο 2022.

Τα αποτελέσματα των πωλήσεων μιας δύσκολης -κατά γενική ομολογία- χρονιάς, η οποία σημαδεύτηκε από την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων σε ουκρανικό έδαφος, χαρίζει στην Peugeot σημαντικές πρωτιές στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, το 2022 ήταν το Peugeot 208 το οποίο όχι μόνο βρέθηκε στην πρώτη θέση της κατηγορίας του, αλλά κατέκτησε τον θρόνο ολόκληρης της ευρωπαϊκής αγοράς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τη χρονιά που μας πέρασε, στην αγορά της γηραιάς ηπείρου ταξινομήθηκαν 199.302 νέα Peugeot 208, αριθμός αυξημένος κατά 4,8% σε σχέση με το 2021.

Η επίδοση αυτή χάρισε στο αυτοκίνητο πόλης της Peugeot την πρώτη θέση στην ευρωπαϊκή αγορά, αφήνοντας δεύτερο τo Dacia Sandero και τρίτο το Volkswagen T-Roc.

To 208 ωστόσο εξασφάλισε μία ακόμα διάκριση για την Peugeot, καθώς το 2022 κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση της κατηγορίας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων πόλης.

Ενδεικτικό της πορείας της Peugeot εντός και εκτός ευρωπαϊκών συνόρων είναι το γεγονός ότι σε 38 χώρες, το 2022, έκλεισε με μερίδιο-ρεκόρ για τη γαλλική φίρμα, η οποία είδε τον όγκο των πωλήσεών στις μη ευρωπαϊκές αγορές να αυξάνεται κατά 3,7% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα ακόμα στοιχείο το οποίο οφείλει κανείς να κρατήσει από την πορεία της Peugeot μέσα στο 2022 είναι η διείσδυση της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην ευρύτερη κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων.

Στην αγορά της Ευρώπης, το 20% των συνολικών πωλήσεων της Peugeot αφορούσε ηλεκτροκίνητα μοντέλα, γεγονός που αν μη τι άλλο επισφραγίζει την απολύτως επιτυχημένη μετάβαση των Γάλλων σε μια νέα, τεχνολογικά, εποχή.

Τέλος, προτάσεις όπως το νέο Peugeot 408 επισφραγίζουν την παρουσία της φίρμας στην κατηγορία των premium κατασκευαστών καθώς και την υιοθέτηση νέων σχεδιαστικών και κατασκευαστικών αξιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ