Οι πρώτες teaser εικόνες του νέου Volvo EX30 (Video)

Volvo EX30 teaser

Με το σλόγκαν «Έχουμε μεγάλα νέα: κάτι μικρό έρχεται» η Volvo αποκάλυψε μικρές αλλά ενδεικτικές πτυχές του νέου, συμπαγούς σε διαστάσεις premium ηλεκτρικού της SUV.

Η σουηδική εταιρεία ανακοίνωσε ότι η παγκόσμια πρεμιέρα του ΕΧ30 θα γίνει στις 7 Ιουνίου 2023(στις 14:30), ημέρα κατά την οποία ταυτόχρονα θα ανοίξουν και οι παραγγελίες του στην Ευρώπη – συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής αγοράς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το επερχόμενο ΕΧ30, το μικρότερο μοντέλο της γκάμας της Volvo, είναι τεχνολογικά συγγενές με το Smart #1, το αντίστοιχα συμπαγές ηλεκτρικό SUV. Η Smart ανήκει πλέον κατά το ήμισυ στη μητρική εταιρεία της Volvo, Geely.

Το σουηδικό ηλεκτρικό B-SUV, σε μια κατηγορία που γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση στην Ευρώπη -σε premium ή μη επίπεδο- διαθέτει μεταξύ άλλων -όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε από το teaser video που δημοσίευσε η Volvo- τα νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας φωτιστικά σώματα («σφυρί του Θορ») στο ρύγχος, κάθετα πίσω LED φώτα και δυναμικές γραμμές στο αμάξωμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βασίζεται στην πλατφόρμα SEA (Sustainable Experience Architecture) της Geely, και είναι πιθανόν να υιοθετήσει το σύστημα ηλεκτροκίνησης του Smart #1. Το τελευταίο διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 272 ίππων στη βασική έκδοση, δύο ηλεκτρικά μκοτέρ 428 hp στην έκδοση Brabus, και μπαταρία χωρητικότητας 66 kWh. Αν αποκτήσει αυτή, το EX30 θα ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα αυτονομίας, και μπορεί να φτάνει ρυθμό φόρτισης μέχρι και 150 kW σε ιδανικές συνθήκες.

Πρόσφατα είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο και τα παρακάτω τεχνικά σχέδια του ΕΧ30, από το γραφείο πατεντών του υπουργείου Πληροφοριών και Βιομηχανίας της Κίνας. Από αυτά φαίνεται ότι οι γραμμές του συμπαγούς SUV ακολουθούν τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που εισήγαγε η «ναυαρχίδα» ΕΧ90.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, από τα ίδια σχέδια φάνηκε και η αεροδυναμική διαχείριση του ρύγχους από τους σχεδιαστές, οι συμβατικές (και όχι χωνευτές) χειρολαβές των θυρών και τα σχήματος «C» πίσω φωτιστικά σώματα κάτω από τις δύο πλευρικές κάθετες δεσμίδες φωτός στους ώμους του πίσω τζαμιού, μεταξύ άλλων.

Εμπορικά, το ΕΧ30 θα τοποθετηθεί κάτω από το ηλεκτρικό XC40 Recharge και η αρχική του τιμή φημολογείται ότι θα κυμαίνεται στις 40 χιλιάδες ευρώ. Όπως προαναφέραμε οι παραγγελίες θα ανοίξουν στις 7 Ιουνίου 2023, και οι παραδόσεις των πρώτων του αντιτύπων θα ξεκινήσουν το 2024.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ