Το Range Rover αλλάζει σελίδα -Στα προσεχώς μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση

Range Rover Classic

Το πρώτο Range Rover που θα κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρισμό -αλλά θα είναι πανίσχυρο όσο και V8 εκδόσεις του- βρίσκεται στη φάση των τελικών του δοκιμών εξέλιξης, ενόψει της αποκάλυψής του το 2024.

Η Land Rover έχει επιβεβαιώσει εδώ και τρία χρόνια -από τη στιγμή της παρουσίασης της νέας γενιάς του Range Rover, την εξέλιξη της αμιγώς ηλεκτρικής παραλλαγής του.

Τώρα, λίγους μήνες πριν τη στιγμή της αποκάλυψής της, έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από teaser εικόνες που αποκαλύπτουν κάποιες από τις λεπτομέρειες του θηριώδους EV μηδενικής εκπομπής ρύπων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα πρωτότυπα δοκιμών του ηλεκτρικού Range Rover ολοκληρώνουν, αυτό τον καιρό, τη συλλογή δεδομένων τόσο σε χειμερινές συνθήκες στη Σουηδία όσο και σε συνθήκες καύσωνα στο Ντουμπάι - δηλαδή σε εύρος θερμοκρασίας από -40 έως 50° Κελσίου, και σε επιφάνειες από πάγο μέχρι αμμόλοφους.

Στόχος είναι η βελτιστοποίηση της απόδοσης της μπαταρίας και του κινητήρα, και της στιβαρότητας του πλαισίου, σε όλες τις καιρικές συνθήκες και σε κάθε έδαφος.

Εξάλλου, το συγκεκριμένο SUV ενσωματώνει όλες τις νέες και προηγμένες τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης που εξελίσσει η Jaguar Land Rover για όλα τα μελλοντικά EV του ομίλου, συνεπώς η βελτιστοποίησή τους στο πρώτο ηλεκτρικό Range Rover είναι κομβικής σημασίας.

Οι teaser εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η αγγλική εταιρεία αφήνουν να εννηθεί ότι η ηλεκτρική έκδοση δεν θα διαφέρει και τόσο από τις θερμικές της τωρινής γενιάς του RR.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φυσικά η γρίλια στο ρύγχος θα είναι κλειστή, ενώ η ηλεκτρική έκδοση θα έχει εξειδικευμένες ζάντες με τα γράμματα EV που θα αποκαλύπτουν το σύστημα κίνησής της. Μια από τις εικόνες δείχνει, επίισης, τη -συρόμενη προς τα αριστερά- υποδοχή της πρίζας φόρτισης.

Η Land Rover έχει αφήσει να εννοηθεί ότι η απόδοση του ηλεκτρικού Range Rover θα είναι αντίστοιχη των V8 εκδόσεών του. Αυτό σημαίνει πως αναμένουμε να έχει (τουλάχιστον) δύο ηλεκτροκινητήρες που θα αποδίδουν συνδυαστικά πάνω από 500 ίππους. Προς το παρόν δεν έχει διαρρεύσει τίποτα για το μέγεθος της μπαταρίας, ούτε για την αυτονομία του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τα άλλα, είναι πολύ πιθανό ότι το πολυτελές, μεγάλο SUV θα διατηρήσει off-road αρετές όπως τη διάσχιση υδάτινου περάσματος βάθους έως και 85 εκατοστών - παρά την ύπαρξη της μπαταρίας στο δάπεδο της πλατφόρμας MLA. Σε κάθε περίπτωση, επίσημα στοιχεία θα μάθουμε στην αποκάλυψη του Range Rover EV νωρίς το 2024, πριν τη διάθεσή του στην αγορά από το δεύτερο εξάμηνο της ίδιας χρονιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ