Με αυτό το όχημα μπορούν να μετακινούνται δωρεάν οι Θεσσαλονικείς

dorean metakiniseis thessaloniki

Σύμφωνα με πληροφορίες του carandmotor, καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες ώστε να δοθεί παράταση στην πιλοτική υπηρεσία που εξυπηρετεί δωρεάν δεκάδες πολίτες.

Τη δυνατότητα να μετακινούνται δωρεάν έχουν οι κάτοικοι της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, χάρη στην πιλοτική υπηρεσία μετακίνησης πολιτών (Flex Bus) του ΟΣΕΘ, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου MultiDEPART της πρωτοβουλίας Kick for Mobility του EIT.

Το σύνολο της υπηρεσίας είναι μια προσφορά του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) και βρίσκεται σε ισχύ από τη Δευτέρα 21 Μαρτίου και θα έχει διάρκεια ενός μήνα, ήτοι μέχρι τις 21 Απριλίου, όπως είχε ανακοινώσει ο ΟΣΕΘ.

Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες του carandmotor, ο αρμόδιος φορέας έχει εντυπωσιαστεί από την ανταπόκριση του κοινού, και καταβάλει σημαντικές προσπάθειες προκειμένου να δοθεί παράταση στην υπηρεσία δωρεάν μετακίνησης, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Μαΐου. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να βρεθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση, για την κάλυψη των εξόδων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι μετακινήσεις γίνονται με ένα minibus της Mercedes, το οποίο μπορεί και εξυπηρετεί 15 έως και 20 επιβάτες, με την περιοχή κάλυψης των δρομολογίων να αφορά τους οικισμούς Νέο Ρύσιο,Ταγαράδες, Αγ. Παρασκευή. Σουρωτή και Βασιλικά, ενώ από τις αρχές Απριλίου εξυπηρετείται και η περιοχή του Αγ. Αντωνίου. Ο τερματισμός θα είναι παραπλεύρως του Τερματικού Σταθμού ΙΚΕΑ.

Δωρεάν μετακινήσεις Θεσσαλονικείς

Τις δύο πρώτες βδομάδες από την έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας είχαν εγγραφεί πάνω από 60 χρήστες στην εφαρμογή της Nemi και είχαν υλοποιηθεί επιτυχώς πάνω από 15 δρομολόγια ανταποκρινόμενα στη ζήτηση, εξυπηρετώντας δεκάδες χρήστες.

Οι χρήστες μπορούν μέσω της εφαρμογής “Nemi” (Android, iOS ) που διατίθεται για έξυπνες συσκευές τηλεφώνου (smart phone) ή ταμπλέτας (tablet) να προγραμματίζουν (έως και 48 ώρες πριν την επιθυμητή μετακίνηση) που θέλουν να μετακινηθούν, επιλέγοντας από μία σειρά στάσεων που βρίσκονται στις ανωτέρω περιοχές καθώς και την ώρα που επιθυμούν να μετακινηθούν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εναλλακτικά της εφαρμογής, για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα χρήσης της εφαρμογής μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2316020774 (ΔΕΥ-ΠΑ, 08:00-16:00) και να κάνουν κράτηση θέσης.

Προϋπόθεση για τη χρήση της εφαρμογής είναι ο χρήστης να καταχωρήσει ένα λειτουργικό e-mail, ενώ στη συνέχεια μπορεί να εισάγει εάν επιθυμεί το πλήρες ονοματεπώνυμο του (με τήρηση του απορρήτου) ή απλά τα αρχικά του.

Η λειτουργία της πιλοτικής υπηρεσίας είναι τις καθημερινές ημέρες (Δευτέρα – Παρασκευή) και ώρες 10:00 – 18:00.

Oι επιβάτες είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τα ισχύοντα μέτρα COVID-19 (χρήση μάσκας υψηλής προστασίας) που εξακολουθούν να εφαρμόζονται στις δημόσιες συγκοινωνίες.

«Το σύνολο της υπηρεσίας αποτελεί πρωτοβουλία και προσφορά του ΟΣΕΘ για τη διάδοση των τρόπων βιώσιμης κινητικότητας και παρέχεται δωρεάν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου MultiDEPART. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε σύγχρονη ενέργεια που συμβάλλει σε άνετη και οικονομική μετακίνηση κάθε πληθυσμιακής ομάδας», ήταν οι πρόσφατες δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕΘ, Γιάννη Τόσκα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ