Οδηγούσε για 60 χρόνια χωρίς δίπλωμα -Η απίστευτη ιστορία

Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα για 60 χρόνια. Η απίστευτη ιστορία

Ένα απίστευτο περιστατικό αντιμετώπισαν αστυνομικοί στο Ηνωμένο Βασίλειο έπειτα από ένα τυπικό έλεγχο κατά τη διάρκεια των εορτών.

Ίσως και να μην υπάρχει ενήλικος άνθρωπος στην Ευρώπη που να μην γνωρίζει ότι για να οδηγήσει ένα αυτοκίνητο στους δρόμους της Γηραιάς Ηπείρου χρειάζεται να έχει υποχρεωτικά στα χέρια του την κατάλληλη άδεια οδήγησης, η οποία να βρίσκεται παράλληλα σε ισχύ.

Προφανώς υπάρχουν και εκείνοι που αγνοούν το γράμμα του νόμου με πολύ δυσάρεστες συνέπειες για τους ίδιους σε περίπτωση τροχονομικού ελέγχου και αυτή ακριβώς είναι η είδηση που μας έρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα στον αυτοκινητόδρομο M55, στο Λάνκασαϊρ της Αγγλίας πλήρωμα της Τροχαίας σταμάτησε ένα ασημί Citroen, για λόγο που δεν έχει διευκρινιστεί. Ωστόσο κατά τον έλεγχο του μεγάλου σε ηλικία οδηγού του οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η άδεια οδήγησης που είχε το άτομο στα χέρια του ήταν προσωρινή και είχε λήξει.

Μάλιστα, τα δεδομένα από τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι άνθρωποι της αγγλικής τροχαίας έδειξαν ότι η προσωρινή άδεια όχι μόνο είχε λήξει αλλά το άτομο που οδηγούσε το αυτοκίνητο, την είχε στα χέρια του για έξι δεκαετίες, ενώ είχε αποτύχει να περάσει τις εξετάσεις την δεκαετία του '60.

Η εν λόγω «ανακάλυψη» από τους αστυνομικούς σήμανε κακά μαντάτα για τον οδηγό του Citroen, ο οποίος είδε το όχημα που χρησιμοποιούσε να κατάσχεται επί τόπου.

Στον οδηγό που προφανώς κυκλοφορούσε στους δρόμους της Αγγλίας παράνομα και κάτω από τη μύτη της Αστυνομίας στην κυριολεξία για μια ολόκληρη ζωή αποδόθηκαν επίσης οι σχετικές κατηγορίες, ενώ θα πρέπει σύντομα να παρουσιαστεί σε δικαστήριο για να απολογηθεί και να μάθει και την ποινή για την απίστευτη πράξη του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από ό,τι φαίνεται πάντως δεν είναι και τόσο ασυνήθιστο στο Ηνωμένο Βασίλειο να οδηγεί κάποιος για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να έχει στα χέρια του νόμιμη και σε ισχύ άδεια. Χαρακτηριστική είναι η ιστορία άλλου οδηγού που πιάστηκε να οδηγεί χωρίς δίπλωμα στα 83 του χρόνια, ο οποίος μάλιστα δεν είχε δώσει ποτέ στη ζωή του εξετάσεις

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ