ΟΔΔΥ: Στο «σφυρί» Ferrari 360 Spider, Mercedes-Benz αλλά και BMW

aston martin oddy

Supercars, πολυτελή SUV αλλά και λιμουζίνες μπορεί να βρει κάποιος στη δημοπρασία που θα πραγματοποιήσει ο Οργανισμός στη Λάρισα.

Ferrari, Mercedes-Benz, BMW, VW, Skoda και άλλες μάρκες αυτοκινήτων μπορεί να βρει κανείς στη δημοπρασία που θα πραγματοποιήσει ο πρώην ΟΔΔΥ στη Λάρισα στις 28 Ιουνίου μαζί με δεκάδες άλλα αυτοκίνητα Τέλους Κύκλου Ζωής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα την Τετάρτη 28 Ιουνίου και ώρα 10:00 π.μ. θα διεξαχθεί στο Τελωνείο Λάρισας (Φαρσάλων 21) προφορική πλειοδοτική δημοπρασία για να εκποιηθούν (α) δύο αυτοκίνητα για κυκλοφορία, (β) μια ομαδική κατηγορία Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ.) κοινοτικής προέλευσης με δέσμευση Ε.Δ.Ο.Ε. και (γ) μια ομαδική κατηγορία Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ.) μη κοινοτικής προέλευσης με δέσμευση Ε.Δ.Ο.Ε. τα οποία φυλάσσονται στον περίβολο του Τελωνείου Λάρισας, επιπλέον, (δ) δύο αυτοκίνητα για κυκλοφορία, (ε) μια ομαδική κατηγορία Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ.) κοινοτικής προέλευσης με δέσμευση Ε.Δ.Ο.Ε. και (ζ) μια ομαδική κατηγορία Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ.) μη κοινοτικής προέλευσης με δέσμευση Ε.Δ.Ο.Ε. τα οποία φυλάσσονται στο Τελωνείο Τρικάλων, (στ) πέντε αυτοκίνητα για κυκλοφορία και (η) ένα όχημα άνω των 3,5 τόνων για διάλυση κοινοτικής προέλευσης, τα οποία φυλάσσονται στο Τελωνείο Κακαβιάς, (θ) μια ομαδική κατηγορία Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ.) κοινοτικής προέλευσης με δέσμευση Ε.Δ.Ο.Ε., (ι) μια ομαδική κατηγορία Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ.) μη κοινοτικής προέλευσης με δέσμευση Ε.Δ.Ο.Ε., (κ) ένα όχημα άνω των 3,5 τόνων για διάλυση κοινοτικής προέλευσης και (λ) μια ομαδική κατηγορία δίκυκλων για διάλυση κοινοτικής προέλευσης, τα οποία φυλάσσονται στο Τελωνείο Πρέβεζας, (μ) μια ομαδική κατηγορία Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ.) κοινοτικής προέλευσης με δέσμευση Ε.Δ.Ο.Ε., (ν) μια ομαδική κατηγορία Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ.) μη κοινοτικής προέλευσης με δέσμευση Ε.Δ.Ο.Ε. και (ξ) ένα όχημα άνω των 3,5 τόνων για διάλυση κοινοτικής προέλευσης, τα οποία φυλάσσονται στο Τελωνείο Σκιάθου, (ο) μια ομαδική κατηγορία Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ.) κοινοτικής προέλευσης με δέσμευση Ε.Δ.Ο.Ε., τα οποία φυλάσσονται στη Δ/νση Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου της Π.Ε. Ιωαννίνων, (π) ένα Όχημα Τέλους Κύκλου Ζωής κοινοτικής προέλευσης με δέσμευση Ε.Δ.Ο.Ε., το οποίο φυλάσσεται στη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πρέβεζας, (ρ) ένα όχημα άνω των 3,5 τόνων για διάλυση κοινοτικής προέλευσης, το οποίο φυλάσσεται στο Δήμο Μουζακίου της Π.Ε. Καρδίτσας, (σ) ένα Όχημα Τέλους Κύκλου Ζωής μη κοινοτικής προέλευσης με δέσμευση Ε.Δ.Ο.Ε. και (τ) μια ομαδική κατηγορία τροχοφόρων για διάλυση μη κοινοτικής προέλευσης, τα οποία φυλάσσονται στο Τελωνείο Βόλου με τιμές εκκίνησης αυτές που αναγράφονται στη διακήρυξη.

Η επίσκεψη στον κάθε χώρο φύλαξης των τροχοφόρων επιτρέπεται για δύο εργάσιμες ημέρες πριν τη δημοπρασία, δηλαδή την Δευτέρα 26/06/2023 και την Τρίτη 27/06/2023 από 10.00 π.μ. μέχρι 13.00 μ.μ. και κατόπιν συνεννόησης με τους αρμόδιους υπαλλήλους στα τηλέφωνα που αναγράφονται στην προκήρυξη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μία υπερπολυτελής BMW X5 με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2003 εκποιείται στο τελωνείο Λάρισας με τιμή εκκίνησης τα 1.000 ευρώ! Τo συγκεκριμένο μοντέλο κινείται από έναν πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων και απόδοσης 184 ίππων.

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά των μεταχειρισμένων κοστίζουν από 10.000 ευρώ.

Το δεύτερο μοντέλο που δημοπρατείται στο τελωνείο Λάρισας αφορά ένα Volvo S60 με πρώτη άδεια το 2004 και τιμή εκκίνησης τα 1.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο μοντέλο κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων και απόδοσης 180 ίππων.

Στην εγχώρια αγορά μεταχειρισμένων αντίστοιχα αυτοκίνητα κοστίζουν από 6.500 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δύο πετρελαιοκίνητα sedan αυτοκίνητα εκποιούνται στο τελωνείο Τρικάλων.

Το πρώτο αφορά σε ένα VW Passat με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2001 και κινητήρα πετρελαίου χωρητικότητας 2,5 λίτρων με απόδοση 150 ίππων και τιμή εκκίνησης τα 600 ευρώ! Αντίστοιχα μοντέλα στην αγορά των μεταχειρισμένων κοστίζουν πάνω από 4.800 ευρώ.

Το δεύτερο αφορά σε μια Alfa Romeo 156 με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2004 και κινητήρα πετρελαίου χωρητικότητας 1,9 λίτρου με απόδοση 140 ίππους και τιμή εκκίνησης τα 700 ευρώ. Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά κοστίζουν από 2.000 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το καλύτερο αυτοκίνητο πάντως υπάρχει στο τελωνείο της Κακαβιάς όπου εκποιείται μια Ferrari 360 Spider με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2002 και τιμή εκκίνησης τις 70.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο supercar κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 3,6 λίτρων και απόδοσης 400 ίππων.

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά κοστίζουν από 85.000 ευρώ.

Αν πάλι αναζητά κανείς μια Mercedes-Benz C200 με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2007 και τιμή εκκίνησης τα 1.000 ευρώ τότε καλό θα ήταν να επισκεφθεί το τελωνείο Κακαβιάς. ΤΟ συγκεκριμένο μοντέλο κινείται από έναν δίλιτρο βενζινοκινητήρας με απόδοση 163 ίππους.

Αντίστοιχα μοντέλα στην αγορά των μεταχειρισμένων κοστίζουν από 7.000 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής στη δημοπρασία

Η εγγύηση για τα προς κυκλοφορία οχήματα είναι 300 ευρώ και οιπροσφορές για να γίνουν δεκτές θα πρέπει να διαφέρουν τουλάχιστον κατά 50 ευρώ η μια από την άλλη. Σε περίπτωση που το αυτοκίνητο πληρωθεί τοις μετρητοίς, τότε ισχύει έκπτωση 30% επί του ποσού. Για τις προς κυκλοφορία μοτοσικλέτες η εγγύηση συμμετοχής είναι 100 ευρώ και για να γίνουν δεκτές πρέπει να διαφέρουν κατά 20 ευρώ.

Το 20% της τιμής κατακύρωσης (προκαταβολή) καταβάλλεται αμέσως μόλις τελειώσει η πλειοδοσία για κάθε όχημα και μετά την υπογραφή του πρακτικού ανακηρύξεως πλειοδότητα. Ο διακανονισμός του υπόλοιπου ποσού γίνεται υποχρεωτικά σε 30 ημερολογιακές ημέρες από την επόμενη ημέρα της κατακύρωσης των αποτελεσμάτων της δημοπρασίας.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη τη λίστα όλων των αυτοκινήτων της δημοπρασίας.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ