Ο πιο επικίνδυνος δρόμος στον κόσμο προκαλεί τρόμο (+videos)

Ο πιο επικίνδυνος δρόμος στον κόσμο 2022 Βολιβία

Πολλοί είναι οι οδηγοί που χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στον συγκεκριμένο δρόμο, ο οποίος θεωρείται και ο πιο επικίνδυνος στον πλανήτη.

Σε όλο τον κόσμο είναι πολλοί εκείνοι οι δρόμοι που διεκδικούν τον τίτλο του πιο επικίνδυνου στον πλανήτη. Ανάμεσα σε αυτούς υπάρχει όμως και ένας που καταφέρνει να ξεχωρίζει για όλους τους λάθους λόγους και χαρακτηρίζεται ως ο χειρότερος όλων από πλευράς επικινδυνότητας από μια μεγάλη μερίδα ταξιδευτών που τον πέρασαν και... έζησαν για να διηγηθούν την ιστορία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο εν λόγω δρόμος ονομάζεται Nor Yungas και βρίσκεται στη Βολιβία με τους κατοίκους της περιοχής να του έχουν δώσει το παρατσούκλι «Δρόμος του Θανάτου». Το παρατσούκλι κάθε άλλο παρά παραπλανητικό είναι αφού σύμφωνα με εκτιμήσεις σε αυτό τον δρόμο χάνουν τη ζωή τους 200-300 άνθρωποι κάθε χρόνο!

Ο Nor Yungas είναι ένας φιδίσιος χωμάτινος δρόμος μήκους περίπου 60 χλμ., ο οποίος συνδέει την πρωτεύουσα La Paz με την δασική περιοχή Yungas που αποτελεί μέρος του Αμαζονίου. Ο δρόμος ξεκινά από τα 3.660 μέτρα όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα της Βολιβίας και έπειτα, χαραγμένος στα πλευρά των Άνδεων, σκαρφαλώνει έως και τα 4.650 μέτρα, για να φτάσει στο πάσο La Cumbre. Από εκεί και έπειτα και προς την πόλη Coroico που συναντά ακολουθεί πτωτική «πορεία» στα μόλις 1.200 μέτρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λόγω της έντονης κατηφορικής κλίσης του ο «Δρόμος του Θανάτου» είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός και για τους mountain bikers όλου του κόσμου και δεν χρησιμοποιείται μόνο για τις ανάγκες του ντόπιου πληθυσμού αλλά και για αναψυχή.

Όσοι χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο δρόμο κινδυνεύουν από τις συχνές κατολισθήσεις -πολλοί ποδηλάτες έχουν χάσει έτσι τη ζωή τους- αλλά και από τις κακές συνήθως καιρικές συνθήκες που επικρατούν, με την ομίχλη και τις βροχές να κάνουν συχνά πυκνά την εμφάνιση τους στα χαμηλότερα υψόμετρα, λόγω του τροπικού κλίματος που επικρατεί στην περιοχή.

Η έλλειψη μπαρών προστασίας κατά μήκος της διαδρομής μπορεί να οδηγήσει σε ελεύθερες πτώσεις που μπορούν να φτάσουν έως και τα 600 μέτρα, ενώ το πλάτος του δρόμου δεν ξεπερνά τα τρία μέτρα κάνοντας ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα στην περίπτωση που συναντηθούν δύο φορτηγά.

Ευτυχώς, πριν από μία περίπου 10ετία, δόθηκε στο κοινό και μια εναλλακτική διαδρομή που παρακάμπτει μερικά από τα πιο επικίνδυνα σημεία, ωστόσο αυτό δεν αφαιρεί σε κάτι από την «αίγλη» του Δρόμου του Θανάτου.


ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ