Κράτηση 300 χιλ. δολαρίων του Lewis Hamilton στο Met Gala για τέσσερις νέους σχεδιαστές

Lewis Hamilton Met Gala 2021

Ο Lewis Hamilton τήρησε ξανά τη δέσμευσή του να βοηθά νέους και μη προνοχιούχους καλλιτέχνες να αναδείξουν τη δουλειά τους, εξασφαλίζοντας για τέσσερις σχεδιαστές μόδας ένα τραπέζι 254 χιλιάδων ευρώ στη φετινή εκδήλωση μόδας Met Gala της Νέας Υόρκης.

Ο πρωταθλητής της Formula 1 μόλις πρόσφατα γνωστοποίησε τη σύσταση του ιδρύματος Mission 44, το οποίο χρηματοδοτεί με 23,4 εκατομμύρια ευρώ με σκοπό να βοηθήσει -σε συνεργασία με τη Βασιλική Ακαδημία Μηχανολογίας- την εξέλιξη της καριέρας νέων οδηγών, μηχανικών, μηχανολόγων και άλλων επιστημόνων από «ελλιπώς εκπροσωπούμενες» κοινωνικές ομάδες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αγώνας του, ωστόσο, για την ευαισθητοποίηση εναντίον του κοινωνικού αποκλεισμού και ρατσισμού μετρά ήδη αρκετά χρόνια. Πριν από το Mission 44, o Lewis χρηματοδότησε την έρευνα της περίφημης «Hamilton Commision» για τους φραγμούς που ορθώνονται μπροστά στα όνειρα νεαρών έγχρωμων Βρετανών αθλητών στο motorsport.

Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται και η πρόσκληση του Άγγλου σε τέσσερις νέους έγχρωμους σχεδιαστές στο τραπέζι που είχε εξασφαλίσει στο Met Gala - σε μια από τις πλέον ιδιωτικές και δαπανηρές συναντήσεις στον παγκόσμιο χώρο της μόδας.

Μόνο το εισιτήριο της εισόδου στο Met Gala της Νέας Υόρκης τιμάται 30 χιλιάδες ευρώ, ενώ η κράτηση ενός τραπεζιού κυμαίνεται από τις 212 μέχρι τις 254 χιλιάδες (250-300.000 δολάρια). Όπως είναι λογικό, κανένας ανερχόμενος σχεδιαστής δεν έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει μια θέση εκεί όπου οι διάσημοι και καθιερωμένοι κρατούν τις θέσεις για τα διασημότερα μοντέλα του πλανήτη που φορούν τις νέες δημιουργίες τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Hamilton, σύμφωνα με το περιοδικό Vogue, εντυπωσιάστηκε τους τελευταίους 18 μήνες από τα σχέδια τεσσάρων νέων ταλέντων της μόδας και, στο πνεύμα της Mission 44, εξασφάλισε για αυτούς από μια θέση στο Met Gala. Πρόκειται για τους σχεδιαστές Theophilio, Kenneth Nicholson, Edvin Thompson και Jason Rembert.

«Ζούμε σε μια εποχή που η διαφορετικότητα και η κοινωνική ένταξη είναι τόσο σημαντικές, και για το λόγο αυτό ξεκίνησα αυτόν τον οργανισμό στο δικό μου σπορ. Και συνειδητοποίησα ότι κάτι παρεμφερές συμβαίνει και στη βιομηχανία της μόδας. Πολλές νέες φίρμες και σχεδιαστές δεν διαθέτουν τις ίδιες ευκαιρίες, και αυτό ήταν που με κινητοποίησε», είπε ο Lewis.

Και κατέληξε: «Το Met είναι το μεγαλύτερο γεγονός της μόδας κάθε χρόνο, και βάσει των παραπάνω ήθελα να κάνω κάτι που είχε ουσία και το οποίο θα ξεκινούσε μια συζήτηση. Ώστε, όταν ο κόσμος μας βλέπει όλους μαζί, να τοποθετήσει αυτούς τους έγχρωμους σχεδιαστές στην πιο υψηλή θέση των συνειδήσεων».

Όλα αυτά συνέβησαν μόλις λίγες ώρες μετά το εξαιρετικά επικίνδυνο ατύχημα που είχε με τον Max Verstappen στη Monza, στο Ιταλικό GP. Ο Hamilton θα ξαναφορέσει τώρα την αγωνιστική του φόρμα της Mercedes στις 25-26 Σεπτεμβρίου, στο Σότσι της Ρωσίας, για τον 15ο φετινό γύρο της Formula 1.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ