Ο ιταλικός δίτροχος θησαυρός που βγαίνει στο σφυρί -Δημοπρασία για σπάνιες κλασικές μοτοσυκλέτες

Ιταλικός δίτροχος θησαυρός σε δημοπρασία 2023 στην Αγγλία

Περισσότερες από 40 σπάνιες ιταλικές μοτοσυκλέτες θα βγουν στο σφυρί σε δημοπρασία, με τις τιμές να δελεάζουν τους φίλους των δύο τροχών από όλο τον κόσμο.

Το Εθνικό Μουσείο Μοτοσυκλέτας (National Motorcycle Museum) που βρίσκεται στο Bickenhill της Αγγλίας είναι το μεγαλύτερο μουσείο μοτοσυκλέτας επί βρετανικού εδάφους και πρόκειται να φιλοξενήσει μια πραγματικά μοναδική δημοπρασία γεμάτη δίτροχους θησαυρούς.

Σε συνεργασία με την εταιρεία δημοπρασιών H&H Classics, το Εθνικό Μουσείο Μοτοσυκλέτας διοργανώνει στις 12 Ιουλίου μια από τις αναμενόμενες φετινές δημοπρασίες, όπου αναμένεται να αλλάξουν χέρια περισσότερα από 240 δίτροχα μοντέλα κάθε κατηγορίας από όλες τις σημαντικές χώρες κατασκευής μοτοσυκλετών συνολικής αξίας 1,8 εκατ. ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανάμεσα στα μοντέλα που θα διατεθούν στο κοινοί είναι και οι περισσότερες από 40 σπάνιες ιταλικές μοτοσυκλέτες και scooters από κατασκευαστές όπως οι Aprilia, Bimota, Ducati MV Agusta, Moto Guzzi, Benelli, Lambretta και Piaggio.

Αναμφίβολα από τις μοτοσυκλέτες που ξεχωρίζουν στη βρετανική δημοπρασία είναι αυτή η σχετικά άγνωστη Moto Guzzi Tuttoterreno (Παντός Εδάφους στα ιταλικά) του 1973. Η μικρή δίχρονη enduro των Ιταλών, που κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την Benelli κυρίως για τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς, έχει αναπαλαιωθεί στην αυθεντική της κατάσταση και η αξία της εκτιμάται περίπου στα 3.000 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημαντικά μεγαλύτερης αξίας είναι η εξαιρετικά σπάνια Lambretta SS225 «BelAir 2» του 1966, ένα scooter ανακατασκευασμένο και βελτιωμένο από το Rimini Lambretta Centre, το οποίο το διέθεσε σε μόλις δύο αντίτυπα. Με αξία που υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 27.000 ευρώ, η συγκεκριμένη Lambretta αναμένεται να συγκεντρώσει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας, αν και δεν θα είναι η μοναδική αφού παρουσία θα έχουν και άλλα scooters της ιταλικής εταιρείας.

Αρκετά πιο προσιτή, όμως εξίσου σπάνια είναι η Eibar NYPD Lambretta του 1971. Πρόκειται για την αστυνομική έκδοση της Li150 Special που χρησιμοποιήθηκε επίσημα από την Αστυνομία της Νέας Υόρκης των Ηνωμένων Πολιτειών, έπειτα από παραγγελία που έκανε στο ισπανικό εργοστάσιο Eibar, το οποίο κατασκεύαζε τα scooters των Ιταλών έπειτα από σχετική άδεια που του είχε παραχωρηθεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για εκείνους που θέλουν κάτι πιο σύγχρονο αναμφίβολα η MV Agusta F4 (κεντρική φωτογραφία), ίσως η πιο όμορφη sport μοτοσυκλέτα όλων των εποχών, θα είναι επίσης παρούσα. Πρόκειται για μια 750 του 2000 την μοτοσυκλέτα με την οποία αναβίωσε η MV Agusta το 1999, σχεδιασμένη από τον θρύλο των δύο τροχών Massimo Tamburini, τον ίδιο άνθρωπο που σχεδίασε και την εμβληματική Ducati 916. Με λιγότερα από 10.000 χιλιόμετρα στο οδόμετρό της και βρισκόμενη σε εξαιρετική κατάσταση η αξία της εν λόγω F4 750 εκτιμάται στα 9.000-10.000 ευρώ.

Δείτε όλες τις μοτοσυκλέτες που θα δημοπρατηθούν στις 12 Ιουλίου στο Βρετανικό Μουσείο Μοτοσυκλέτας σε αυτόν εδώ τον σύνδεσμο με τη συμμετοχή στη δημοπρασία να γίνεται και διαδικτυακά.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ