Αυτός είναι ο χαμηλότερος δρόμος στον κόσμο (+video)

Ο χαμηλότερος δρόμος στον κόσμο 2022

Ακόμη και αν τύχει να περάσετε με το αυτοκίνητό σας, δεν πρόκειται να πιστέψετε ποτέ ότι ο συγκεκριμένος δρόμος βρίσκεται... εκατοντάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Πολλά είναι τα ακραία στοιχεία που μοιραζόμαστε μαζί σας αναφορικά με τους πιο περίεργους δρόμους στον πλανήτη, ωστόσο αυτός που ακολουθεί θα μπορούσε να διεκδικήσει τον τίτλο του δρόμου με το πιο ακραίο ρεκόρ.

Ο δρόμος στον οποίο αναφερόμαστε είναι ο αυτοκινητόδρομος 90, ο μακρύτερος αυτοκινητόδρομος που βρίσκεται στο Ισραήλ με μήκος που φτάνει συνολικά στα 480 χιλιόμετρα και διατρέχει τη χώρα από το βορειότερο έως και το νοτιότερο άκρο της.

Ο συγκεκριμένος αυτοκινητόδρομος κατασκευάστηκε τη 10ετία του '60 και θεωρείται ένας από τους πιο επικίνδυνους δρόμους του Ισραήλ καθώς εκεί σημειώνοντα δεκάδες θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα κάθε χρόνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αυτοκινητόδρομος 90 Ισραήλ 2022 χαμηλότερος δρόμος στον κόσμο

Ο αυτοκινητόδρομος περνά δίπλα από τη Νεκρά Θάλασσα με την επιφάνεια της διάσημης λίμνης με το θαλασσινό νερό να βρίσκεται κάτω από την στάθμη της θάλασσας κατά 430,5 ολόκληρα μέτρα. Αυτό δίνει στη Νεκρά Θάλασσα και το σχετικό ρεκόρ για υδάτινο όγκο νερού που βρίσκεται χαμηλότερα από τη θάλασσα σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο σημείο του πλανήτη.

Το χαμηλότερο σημείο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας που περνά ο αυτοκινητόδρομος 90 βρίσκεται στα μείον 393 μέτρα, στα σύνορα του Ισραήλ με την Συρία και έχει καταγραφεί επίσημα ως παγκόσμιο ρεκόρ στο βιβλίο Guinness. Να σημειωθεί ότι δεν αναφερόμαστε σε κάποια σήραγγα του αυτοκινητόδρομου που βρίσκεται κάτω από νερό αλλά στον ίδιο το δρόμο.

Δείτε στο ακόλουθο video το μέρος του μακρύτερου αυτοκινητόδρομου του Ισραήλ που περνά δίπλα από τη Νεκρά Θάλασσα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ