Αυτή είναι η μακρύτερη και βαθύτερη υποθαλάσσια σήραγγα στον κόσμο (video)

Ryfast 1

Το συγκεκριμένο επίτευγμα μηχανικής βρίσκεται στην Σκανδιναβική χερσόνησο και φτάνει σε μέγιστο βάθος 292 μέτρων.

Η υποθαλλάσια σήραγγα Ryfast βρίσκεται στην περιφέρεια Rogaland της Νορβηγίας. Αποτελεί μέρος της Νορβηγικής Εθνικής Οδού 13 και εκτείνεται μεταξύ της πόλης Stavanger και της περιοχής Solbakk.

Ryfast 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν διανοίχτηκε το τελευταίο τμήμα της στις 26 Οκτωβρίου 2017, έγινε η μακρύτερη υποθαλάσσια οδική σήραγγα στον κόσμο με μήκος 14,3 χιλιομέτρων, μεγαλύτερη από την Eysturoyartunnilin στα Νησιά Φερόε (11,2 χιλιόμετρα), την σήραγγα του Τόκιο στην Ιαπωνία (9,6 χιλιόμετρα) και την σήραγγα του ποταμού Yangtze στην Κίνα (9 χιλιόμετρα). Επίσης, είναι η βαθύτερη υποθαλάσσια σήραγγα στον κόσμο, φτάνοντας σε μέγιστο βάθος 292 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Ryfast 3

Το έργο εγκρίθηκε από το Νορβηγικό Κοινοβούλιο στις 12 Ιουνίου 2012 και η κατασκευή του ξεκίνησε την άνοιξη του 2013. Το κόστος του τούνελ Ryfast υπολογίζεται σε κάτι παραπάνω από μισό δις ευρώ. Η νέα υποθαλλάσια σήραγγα αντικατέστησε τη διαδρομή των πορθμείων μεταξύ Stavanger και Tau, καθώς και το πλοίο από το Oanes στο Lauvik μέσω του Hogsfjorden.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ryfast 4

Οι Νορβηγοί όμως δεν σταματούν εδώ, μιας και μέχρι το 2026 θα έχουν κατασκευάσει μία ακόμα μακρύτερη και βαθύτερη υποθαλάσσια σήραγγα. Κατασκευάζεται στην περιφέρεια Rogaland, ονομάζεται σήραγγα Boknafjord και θα έχει το παγκόσμιο ρεκόρ όσον αφορά το μήκος (27 χιλιόμετρα) και το μέγιστο βάθος (392 μέτρα) κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ