Ο δρόμος καρμανιόλα στην «καρδιά» της Αθήνας –Εφιάλτης δίχως τέλος η καθημερινότητα

mihalakopoulou dromos karmaniola

Δεν έχουν τέλος τα τροχαία ατυχήματα στο «καταραμένο» κομμάτι της Μιχαλακοπούλου, με τους καταστηματάρχες να βιώνουν έναν καθημερινό εφιάλτη. Όσα είπαν μιλώντας στο carandmotor.

Ξεχειλίζει η οργή των περιοίκων και των καταστηματαρχών στην οδό Μιχαλακοπούλου, λόγω της χαώδους κατάστασης που επικρατεί καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Το πιο επικίνδυνο κομμάτι ξεκινά από τη διασταύρωση Μιχαλακοπούλου-Φειδιππίδου και φτάνει έως το τέλος της Μιχαλακοπούλου (εκεί που ενώνεται με την άνοδο της Λ. Μεσογείων).

Πρόκειται για ένα τμήμα που δεν υπερβαίνει σε μήκος τα 700 μέτρα, αλλά σε καθημερινή βάση αποδεικνύεται… κολαστήριο για οδηγούς και καταστηματάρχες, δεδομένου ότι τα ατυχήματα είναι πραγματικά ατελείωτα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μιχαλακοπούλου

Ως προς τα αίτια που προκαλούν το κυκλοφοριακό χάος, αυτά αποδίδονται σε μια σειρά παραγόντων, που συνθέτουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ. Στα φανάρια της διασταύρωσης των οδών Μιχαλακοπούλου και Φειδιππίδου (προς Νοσοκομείο Παίδων), η Μιχαλακοπούλου μετατρέπεται από δρόμος δύο κατευθύνσεων σε μονόδρομο, ενώ καλείται να διαχειριστεί την επιβάρυνση που προκαλείται από τον μεγάλο όγκο οχημάτων τα οποία εισέρχονται στους κόλπους της από τη Φειδιππίδου.

Μιχαλακοπούλου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διαχωριστική νησίδα που διατρέχει τη Μιχαλακοπούλου στα επόμενα περίπου 200 μέτρα προσφέρει ένα υποτυπώδες δίχτυ ασφαλείας στους οδηγούς μέχρι τα φανάρια στη συμβολή της οδού με τη Φωκίδος, αλλά το απότομο τέλος της νησίδας, σηματοδοτεί μια κυκλοφοριακή ζούγκλα.

Ο λόγος έγκειται στο γεγονός ότι η διαγράμμιση του δρόμου λάμπει δια της απουσίας της, και κατά συνέπεια οι οδηγοί είναι αναγκασμένοι να κινούνται… σε νοητές λωρίδες κυκλοφορίας. Πολλοί που γνωρίζουν την ιδιαιτερότητα του δρόμου βρίσκονται συνεχώς σε εγρήγορση, έχοντας το νου τους για τα οχήματα που διέρχονται παράλληλα αυτών.

Μιχαλακοπούλου

Υπάρχουν, ωστόσο, και αυτοί που δεν δείχνουν την απαιτούμενη προσοχή με αποτέλεσμα να αποκλίνουν ακούσια από την πορεία τους, και σε πολλές περιπτώσεις να συγκρούονται με τα οχήματα που έρχονται από την απέναντι μεριά της νησίδας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Γίνεται πραγματικά της κακομοίρας», αναφέρουν χαρακτηριστικά στο carandmotor οι κυρίες Κωνσταντίνα και Αλεξάνδρα Μίχα, οι οποίες διατηρούν κατάστημα ανταλλακτικών μοτοσικλετών επί της διασταύρωσης των οδών Μιχαλακοπούλου και Φωκίδος, και έχουν μεγαλώσει στη Μιχαλακοπούλου.

Μιχαλακοπούλου
Δρόμος χωρίς διαγράμμιση (Μιχαλακοπούλου)

Με τη δύση του ηλίου -προσθέτουν -επικρατεί ο κακός χαμός, μιας και… βγαίνουν παγανιά δεκάδες ασυνείδητοι οδηγοί, οι οποίοι δεν διστάζουν να κινηθούν ακόμα και ανάποδα (!), προκαλώντας τρόμο στους νομοταγείς οδηγούς.

«Μαύρο» κομμάτι συνιστά και η διασταύρωση Μιχαλακοπούλου-Φωκίδος, με πολλούς οδηγούς να «καίνε» τα φανάρια, με αποτέλεσμα να σημειώνονται δεκάδες τροχαία ατυχήματα, πολλά εκ των οποίων είναι ιδιαίτερα σοβαρά.

Μιχαλακοπούλου
Δρόμος χωρίς διαγράμμιση (Αρχή Λ. Μεσογείων)
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδιαίτερα συχνή είναι και η κίνηση των ατυχημάτων με ιλιγγιώδεις ταχύτητες. «Ένα αυτοκίνητο που κατέβαινε τη Φωκίδος καρφώθηκε στο μαγαζί με κλειδαριές και κλειδιά που διατηρούν στη διασταύρωση των οδών», προσθέτουν οι κυρίες
Κωνσταντίνα και Αλεξάνδρα Μίχα.

Ερωτηθείσες για το αν η τροχαία προσπαθεί να βάλει τέλος στο χάος της Μιχαλακοπούλου, η απάντησή τους μόνο αισιοδοξία δεν προκαλεί: «Ποια τροχαία; Κανείς δεν ενδιαφέρεται»

Μιχαλακοπούλου

Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη στο τέλος της καθόδου της Μιχαλακοπούλου (στο ύψος της οδού Σαλώνων), μιας και η μεγάλη κλίση του δρόμου, η απότομη ένωσή της με τη Λ. Μεσογείων και η απουσία διαγραμμίσεων προσφέρουν πρόσφορο έδαφος για την πρόκληση δυσάρεστων συμβάντων, όπως αναφέρει υπάλληλος φαρμακείου επί της οδού.

Οι καταστηματάρχες και οι περίοικοι που μίλησαν στο carandmotor υψώνουν κραυγή αγωνίας και κάνουν έκκληση στις αρμόδιες αρχές να επιληφθούν του θέματος, ώστε να δοθεί επιτέλους μια λύση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ