Έκλεισε ο πιο παράξενος δρόμος στο πλανήτη: Έπαιζε μουσική και έκανε έξαλλους τους κατοίκους (+video)

μουσική δρόμος Ολλανδία

Ειδικές ραβδωτές γραμμές στο οδόστρωμα έπαιζαν μουσική, προκαλώντας την αγανάκτηση των κατοίκων, οι οποίοι είχαν… χάσει τον ύπνο τους.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων η ηχορύπανση στο οδικό δίκτυο οφείλεται σε κάποια οχήματα με πειραγμένες εξατμίσεις που παράγουν έντονο θόρυβο και κάνουν έξαλλους τους περίοικους.

Πριν από λίγα χρόνια, ωστόσο, οι κάτοικοι του χωριού Jelsum της πρωτεύουσας Leeuwarden στην Ολλανδία, είχαν χάσει τον ύπνο τους, λόγω της ύπαρξης ενός δρόμου ο οποίος έφερε την πλήρη υπαιτιότητα για τον εκπεμπόμενο θόρυμο. Ή μάλλον, για την εκπεμπόμενη… μελωδία, δεδομένου ότι ο δρόμος έπαιζε στην κυριολεξία μουσική.

Ειδικότερα, το 2018 στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να καταπολεμηθεί η ανάπτυξη μεγάλων ταχυτήτων, οι τοπικές αρχές της επαρχίας Friesland αποφάσισαν να τοποθετήσουν ραβδωτές γραμμές στο οδόστρωμα, σε μήκους περίπου 150 μέτρων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεδομένου, όμως, ότι εκείνη τη χρονιά η πόλη ήταν πολιτιστική πρωτεύουσα, αποφασίστηκε οι ραβδωτές γραμμές να έχουν και ψυχαγωγικό ρόλο, παίζοντας κυριολεκτικά μουσική, και συγκεκριμένα τον περιφερειακό ύμνο “De Alde Friezen” της επαρχίας.

Με αυτό τον τρόπο, οι οδηγοί όχι μόνο θα απέφευγαν τις ιλιγγιώδεις ταχύτητες, αλλά θα περνούσαν ηθελημένα πάνω από τις ραβδωτές λωρίδες ώστε να ακούσουν την ευχάριστη μελωδία, η οποία παραγόταν όταν τα οχήματα κινούνταν έως και με 60 χλμ./ώρα.

δρόμος που παίζει μουσική

Φυσικά, υπήρχαν και οι κατάλληλες πινακίδες οδικής σήμανσης που ενημέρωναν τους οδηγούς ότι «φτάνουν» σε έναν δρόμο που τραγουδάει».

Οι οδηγοί, φυσικά, απόλαυσαν τις ηχητικές μελωδίες. Όχι, όμως, και οι κάτοικοι των γύρων περιοχών, οι οποίοι έχασαν τον ύπνο τους. Όπως, μάλιστα, ανέφεραν τα αεροπλάνα που πραγματοποιούσαν πτήσεις σε ένα γειτονικό αεροδρόμιο ενοχλούσαν λιγότερο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα παράπονα των κατοίκων εισακούστηκαν από τις τοπικές αρχές, οι οποίες αποφάσισαν να τερματίσουν τη… μουσική καριέρα του δρόμου, αφαιρώντας τις ραβδωτές λωρίδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω δρόμος στην Ολλανδία δεν ήταν ο πρώτος με «μουσικό ταλέντο». Την αρχή είχε κάνει η Honda το 2008, όταν στο πλαίσιο της εμπορικής προώθησης του Civic είχε δημιουργήσει έναν δρόμο στην Καλιφόρνια που έπαιζε την ουβερτούρα του Gioachino Rossini  "William Tell Overture".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ