Ντεμπούτο για το Subaru Impreza STI Prototype

Subaru Impreza STi prototype 2023

Μια πιο σπορτίφ έκδοση -σε μορφή πρωτοτύπου- της 6ης γενιάς του Impreza, που έκανε την πρεμιέρα της πριν λίγους μήνες στο Λος Άντζελες, επεφύλασσε η Subaru στην έκθεση του Τόκιο.

Δεν πρόκειται για το Σαλόνι του Τόκιο, αλλά για μια έκθεση της ιαπωνικής πρωτεύουσας όπου οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι οίκοι μετατροπών παρουσιάζουν κατά κύριο λόγο σπορ και βελτιωμένες προτάσεις των αυτοκινήτων παραγωγής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκεί, λοιπόν, η Subaru αποκάλυψε -σε μορφή πρωτοτύπου, προς το παρόν- τη σπορ εκδοχή του νέου Impreza με το εμβληματικό λογότυπο STi. Βασίζεται στη νέα γενιά του Impreza, που αποκαλύφθηκε στην έκθεση του Λος Άντζελες στις ΗΠΑ το περασμένο Φθινόπωρο, ανασχεδιασμένη και με όλες τις σύγχρονες ηλεκτρονικές και ψηφιακές τεχνολογίες της ιαπωνικής εταιρείας.

Και τώρα, στο Τόκιο, ήρθε η στιγμή της μεταμόρφωσής της με τα σπορτίφ «ρούχα» των κλασσικών εκδόσεων της Subaru Tecnica International, που του προσδίδουν περαιτέρω δυναμισμό. Στο ρύγχος έχουν γίνει αεροδυναμικές τροποποιήσεις στο splitter (στο κάτω χείλος) του εμπρός προφυλακτήρα, και έχει ανασχεδιαστεί το εγκάρσιο τμήμα της γρίλιας. Και τα δύο έχουν σκούρο γκρι χρώμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, έχουν προστεθεί εξειδικευμένες πολυακτινικές ζάντες αλουμινίου μαύρου γυαλιστερού χρώματος, και επίσης νέα μαρσπιέ και διαφορετική -μαύρη- πτέρυγα στην απόληξη της οροφής. Στην ουρά γίνεται αμέσως αισθητή η παρουσία της νέας διπλής απόληξης της εξάτμισης, που εξέχει από το κέντρο του διαχύτη. Η Subaru έχει επιλέξει να κρατήσει διακριτικές τις απολήξεις, επιλέγοντας να τις κάνει σχετικά μικρές σε διάμετρο.

Μηχανικά το Subaru Impreza STI Prototype δεν έχει τροποποιήσεις ή βελτιώσεις. Η σπορτίφ αυτή έκδοση του νέου ιαπωνικού hatchback συμπληρώνεται από το νέο και αποκλειστικό πορτοκαλί χρώμα Sunblaze. Στην έκδοση παραγωγής του, το Impreza STi προορίζεται για την ιαπωνική αγορά, όπου ο προκάτοχός του έχει την ονομασία Subaru Impreza Sport.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ