Πίνεις νερό μέσα στο αυτοκίνητο; -Ποιο είναι το πρόστιμο που σε περιμένει

Νερό στο αυτοκίνητο το πρόστιμο που σε περιμένει 2023

Το νερό είναι απαραίτητο για τον ανθρώπινο και όχι μόνο οργανισμό, ωστόσο στο αυτοκίνητο μπορεί να αποτελέσει αιτία για να έρθουμε αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμου.

Ειδικά τις πιο θερμές ημέρες του χρόνου, η συχνή ενυδάτωση του ανθρώπινου οργανισμού, ο οποίος αποτελείται κατά 60%-70% από νερό, είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του.

Το παραπάνω ισχύει ακόμη περισσότερο όταν βρισκόμαστε πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου μας και οδηγούμε αφού όταν η ενυδάτωση του οργανισμού μας δεν βρίσκεται σε ιδανικά επίπεδα τότε το ρίσκο ατυχήματος πολλαπλασιάζεται.

μπουκάλι νερό στο αυτοκίνητο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμη και σωστά ενυδατωμένος, σε θερμοκρασίες υψηλότερες των 35 βαθμών Κελσίου, ο οδηγός βρίσκεται σε ανάλογη κατάσταση όπως όταν έχει καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ πάνω από 0,4 γραμμάριο ανά λίτρο αίματος, κάτι που σημαίνει ότι έως έναν βαθμό η ικανότητά του πίσω από το τιμόνι περιορίζεται.

Με τον οργανισμό να μην είναι σωστά ενυδατωμένος, το αίσθημα μέθης εντείνεται και η πτώση των νοητικών λειτουργιών φτάνει σε σημείο να επηρεάζει σημαντικά την κρίση και τις αποφάσεις που παίρνουμε όταν οδηγούμε με αποτέλεσμα να θέτουμε σε κίνδυνο τη δική μα ακεραιότητα αλλά και εκείνη των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου.

Δεδομένο λοιπόν είναι ότι ανά πάσα στιγμή θα πρέπει να έχουμε πρόσβαση στο νερό ακόμη και όταν είμαστε μέσα στο αυτοκίνητο και οδηγούμε. Ωστόσο σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει παράλληλα να είμαστε πολύ προσεκτικοί πότε καταναλώνουμε νερό, σίγουρα όχι όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε κίνηση και εμείς στο κάθισμα του οδηγού.

μπουκάλι νερό στο αυτοκίνητο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το άρθρο 13 του Κ.Ο.Κ. αναφέρει ότι ο οδηγός ενός αυτοκινήτου είναι υποχρεωμένος να φροντίζει ώστε να έχει πλήρη ελευθερία αναφορικά με τις κινήσεις των άκρων του για να μπορεί να εκτελεί ελεύθερα του όποιους χειρισμούς είναι αναγκαίοι ώστε να κινείται με ασφάλεια σε δημόσιο δρόμο.

Η οδήγηση είναι μια διαδικασία που απαιτεί την πλήρη προσοχή και αφοσίωσή μας, καθώς υπάρχουν πολλά εξωτερικά ερεθίσματα που μπορούν να μας κάνουν να «χάσουμε» την προσοχή μας από τον δρόμο, με ότι αυτό συνεπάγεται. Εφόσον πίνουμε νερό όταν οδηγούμε τότε και αυτή η πράξη μπορεί να συμβάλλει σε αυτό.

Αν και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστή μια τέτοια περίπτωση, εάν ένας αστυνομικός της τροχαίας εκτιμήσει ότι η χειρονομία του ανοίγματος ενός μπουκαλιού νερού ή η απουσία ενός χεριού από το τιμόνι μπορεί να μας αποσπάσει την προσοχή όταν πίνουμε νερό, τότε θα μπορούσε να επιβάλει πρόστιμο.

Σε αυτή την περίπτωση, το πρόστιμο εάν 100 ευρώ και αφαίρεση της άδειας ικανότητας του οδηγού για 30 ημέρες.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ