Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Xiaomi και η... βαριά του μπαταρία

Xiaomi

Σύμφωνα με το CarBewsChina, υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο του κατασκευαστή smartphones. Η κινεζική Xiaomi μας προσφέρει… περισσότερα δεδομένα, μέσω ενός αυτοκόλλητου.

Εκεί αναγράφεται πως η μπαταρία του μοντέλου παραγωγής θα είναι 101 kWh και θα ζυγίζει 642 κιλά! Προφανώς έχει εξελιχθεί από την ίδια την εταιρεία κινητών τηλεφώνων. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το Xiaomi MS11 θα έχει τη δυνατότητα να διανύσει περισσότερα από 800 χιλιόμετρα με μόνο φόρτιση. Πιο πολλά δηλαδή, συγκριτικά με την καλή έκδοση ενός Tesla Model 3.

Xiaomi b
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο υπάρχουν κι άλλα στοιχεία σχετικά με το αυτοκίνητο, το οποίο αναμένεται για το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους. Νωρίτερα, μια κινεζική εταιρεία κατοχύρωσε το εμπορικό όνομα Modena, που κατά πάσα πιθανότητα προορίζεται για ένα sedan. Η καινοτομία του αφορά έναν εξελιγμένο αυτόματο πιλότο στην τελευταία έκδοση του Qualcomm chip, καθώς και ένα σύγχρονο σύστημα ψυχαγωγίας στο λειτουργικό της Xiaomi.

Το Modena είναι πολύ πιθανό να διατίθεται σε δύο διαφορετικές εκδόσεις. Μία με έναν ηλεκτροκινητήρα και μία με δύο ηλεκτροκινητήρες. Επίσης, σχεδιάζεται να εξοπλίζεται και με μία ελαφρύτερη μπαταρία, βάρους 400 με 500 κιλών, όπως του Avatr 11 που κυμαίνεται στα 520 κιλά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ