Έρχεται νέος δρόμος που θα ενώσει την Ελλάδα με τη Βόρεια Μακεδονία -Πού θα κατασκευαστεί

πρέσπες

Προ των πυλών βρίσκεται ένας νέος δρόμος που θα κατασκευαστεί στα
στα βορειοδυτικά σύνορα της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία.

Μια νέα συνοριακή σύνδεση με τη Βόρεια Μακεδονία φαίνεται ότι θα έχει η χώρα μας, μέσω της κατασκευής δρόμου που θα οδηγεί στη νέα Μεθοριακή Διάβαση Λαιμού Πρεσπών.

Σημειώνεται ότι η Μεθοριακή Διάβαση Λαιμού Πρεσπών αποτελεί ένα έργο που σύντομα θα βγει προς δημοπράτηση, και λογίζεται ως ζωτικής σημασίας διότι θα ανοίξει τις πύλες εισόδου προς τις γειτονικές χώρες ώστε να επιτευχθεί η προσέλκυση τουριστών στα χωριά της Πρέσπας.

Πρέσπα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο δρόμος προς τη νέα Μεθοριακή Διάβαση Λαιμού στις Πρέσπες αναμένεται να ξεκινήσει να κατασκευάζεται άμεσα, ενώ προ ημερών πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το εν λόγω έργο, παρουσία του περιφερειάρχη, Γιώργου Αμανατίδη.

Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στις Πρέσπες συμφωνήθηκε η τελική χάραξη του δρόμου, η οποία ακολουθεί τη βέλτιστη διαδρομή, λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από πολίτες, αλλά και τις ιδιαίτερες περιβαλλοντικές συνθήκες που επισημάνθηκαν από την Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (Μ.Δ.Π.Π.) του ΟΦΥΠΕΚΑ και την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών.

Ειδικότερα, η μελέτη για την κατασκευή του δρόμου αναμένεται να ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και να τεθεί σε διαβούλευση μετά και την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων.

Πρόκειται για το τελευταίο από τα συνοδά έργα του μεθοριακού σταθμού που ολοκληρώνεται σε επίπεδο σχεδιασμού και μαζί με τα υπόλοιπα έργα υποδομών (τελωνείο, στέγαστρο, κ.α. θα τεθούν προς χρηματοδότηση τους επόμενους μήνες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Πρεσπών, Γιώργος Στεργίου, ο δρόμος που θα κατασκευαστεί θα περιλαμβάνει «πράσινες διαβάσεις» για την πανίδα της περιοχής. «Θεωρώ δεδομένο ότι, το έργο θα προχωρήσει και θα είναι εμβληματικό, καθώς εκτός από καινοτόμο, θα είναι και ένα έργο – πρότυπο περιβαλλοντικής ευαισθησίας».

Υπενθυμίζεται ότι ευκολότερη πρόσβαση στη Βόρεια Μακεδονία θα εξασφαλίσει και η αναβάθμιση του οδικού άξονα Χαλάστρα – Εύζωνοι σε κλειστό αυτοκινητόδρομο που αποτελεί μία από τις συμβατικές υποχρεώσεις του νέου παραχωρησιούχου της Εγνατίας Οδού (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ