Αυτός είναι ο νέος αυτοκινητόδρομος που θα ενώσει τη Θεσσαλονίκη με τα Σκόπια -Πόσα χιλιόμετρα είναι

Εγνατία Οδός

Η επόμενη ημέρα της Εγνατίας Οδού φέρνει στο προσκήνιο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας σε έναν δρόμο-καρμανιόλα.

Τη συντήρηση και λειτουργία της Εγνατίας Οδού αναλαμβάνει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μετά την υπογραφή της σύμβασης παράχωρησης, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για την αναβάθμιση του οδικού άξονα Χαλάστρα – Εύζωνοι σε κλειστό αυτοκινητόδρομο.

Πρόκειται για μια από τις συμβατικές υποχρεώσεις του παραχωρησιούχου, με προσδοκώμενα οφέλη την ενίσχυση σε σημαντικό βαθμό της οδικής ασφάλεια σε έναν οδικό άξονα που σήμερα αποτελεί σημείο καρμανιόλα.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη χαροποίησε ιδιαίτερα το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), που με ανακοίνωσή του επισήμανε ότι η αναβάθμιση του οδικού άξονα Χαλάστρα – Εύζωνοι ήταν πάγιο αίτημα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
κάθετος άξονας εγνατία οδός

«Ήταν ένα δίκαιο αίτημα που έπρεπε να υλοποιηθεί ώστε να μπει ένα τέλος στις οδικές τραγωδίες που εκτυλίχθηκαν κατ’ επανάληψη στο εν λόγω τμήμα, οι οποίες στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές και παράλληλα αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας καθώς αποτελεί και πύλη εισόδου της χώρας. Η αναβάθμιση του οδικού άξονα Ευζώνων – Χαλάστρας σε κλειστό αυτοκινητόδρομο, δίνει λύση στα μεγάλα ζητήματα ασφάλειας των μετακινήσεων στην περιοχή», ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Αναστάσιος Καπνοπώλης.

Ο οδικός άξονας Χαλάστρα-Εύζωνοι είναι μήκους 44 χλμ. και σήμερα έχει μία λωρίδα κυκλοφορίας και ΛΕΑ ανά κατεύθυνση, απουσία διαχωριστικής νησίδας, με τα τροχαία ατυχήματα να καταγράφονται με ιδιαίτερα μεγάλη συχνότητα.

Αφενός αναπτύσσονται υψηλές ταχύτητες, και αφετέρου η έλλειψη διαχωριστικής νησίδας δεν επιτρέπει τη συγκράτηση οχημάτων που παρεκκλίνουν ή εκτρέπονται από την πορεία τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εντάσσεται στο πανευρωπαϊκό οδικό δίκτυο και συνδέει τη χώρα μας με τη Βόρεια Μακεδονία και κατ` επέκταση με τα Δυτικά Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη

Η αναβάθμιση του οδικού άξονα Χαλάστρα-Εύζωνοι θα του χαρίσει δύο λωρίδες με ΛΕΑ ανά κατεύθυνση ώστε να ενισχυθεί η οδική ασφάλεια και να αποκομίσουν τόσο οι οδηγοί όσο και η τοπική κοινωνία σημαντικά οφέλη.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ