Έρχονται νέοι συρμοί στο Μετρό της Αθήνας -Σε ποια γραμμή θα κινούνται

Με τι ταχύτητα κινούνται οι συρμοί του Μετρό

«Κλείδωσε» το έργο προμήθειας 7 νέων διρευματικών συρμών για το Μετρό που θα αυξήσουν τη συχνότητα τέλεσης δρομολογίων από και προς το αεροδρόμιο.

Ακόμα ένα βήμα μπρος κάνει το έργο για την προμήθεια 7 νέων συρμών για την εξυπηρέτηση της Γραμμής 3 του Μετρό της Αθήνας, μιας και με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, αυτό εντάχθηκε στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025 και στον άξονα προτεραιότητας «Πολυτροπική και αστική κινητικότητα».

Αντικείμενο της πράξης είναι η προμήθεια 7 νέων συρμών και ειδικών ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων. Ειδικότερα, οι συρμοί οι οποίοι θα εξυπηρετούν τη Γραμμή 3 από το Δημοτικό Θέατρο έως το Αεροδρόμιο μέσω της γραμμής του Προαστιακού (τμήμα Δ. Πλακεντίας - Αεροδρόμιο), θα έχουν διπλή ηλεκτροδότηση (διρευματικοί), διπλή σηματοδότηση και διπλές τηλεπικοινωνίες για το δίκτυο του Μετρό και του Προαστιακού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γραμμή 3 μετρό

Θα αποτελούνται από 6 βαγόνια, μήκους 106 μέτρων, πλάτους 2,8 μέτρων και χωρητικότητας 1.030 επιβατών έκαστο.

Τέσσερα (4) από τα 6 βαγόνια θα φέρουν εγκατάσταση ισχύος έλξης, ενώ ο κάθε συρμός θα έχει και δύο παντογράφους για τροφοδότηση ισχύος από το εναέριο δίκτυο (catenary) του Προαστιακού.

Τα διπλά on-board συστήματα ηλεκτροδότησης και τηλεπικοινωνιών θα περιλαμβάνονται στην σύμβαση. Τα διπλά on-board συστήματα σηματοδότησης θα περιλαμβάνονται σε ανεξάρτητες συμβάσεις. Οι συρμοί θα είναι κατηγορίας δομικής αντοχής P-III και αντοχής σε σύγκρουση (crashworthiness) C-II.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προμήθεια των συγκεκριμένων συρμών έχει εξαγγελθεί εδώ και χρόνια, χωρίς ωστόσο να τελεσφορεί, με αποτέλεσμα, μετά και την επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά, οι υπάρχοντες 7 διρευματικοί συρμοί να μην επαρκούν για την εκτέλεση των δρομολογίων από και προς το Αεροδρόμιο στη συχνότητα των 30 λεπτών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την προμήθεια, ωστόσο, των 7 επιπλέον συρμών, οι χρόνοι θα μειωθούν σε μεγάλο βαθμό, με τη συχνότητα να μειώνεται κάτω από 30 λεπτά.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ