Volvo EX90: Οι τεχνολογίες του νέου σουηδικού SUV

Νέο Volvo EX90 ηλεκτρικό SUV 2022

Ενσωματώνοντας προηγμένες τεχνολογίες σε όλους τους τομείς το νέο Volvo ΕΧ90 αποτελεί τη ναυαρχίδα της σουηδικής εταιρείας, με το βλέμμα στο μέλλον.

Το νέο Volvo EX90 δεν είναι «απλά» το κορυφαίο SUV που έχει παρουσιάσει η σουηδική εταιρεία μέχρι σήμερα. Είναι το μοντέλο βιτρίνα της Volvo αναφορικά με τις προηγμένες τεχνολογίες που έχει εξελίξει τα τελευταία χρόνια, τεχνολογίες που την αφήνουν να κοιτάξει με αισιοδοξία και το μέλλον της.

Σύμφωνο και με την παράδοση που έχει δημιουργήσει η Volvo και την έχει κάνει γνωστή σε όλο τον κόσμο, το νέο EX90 ακολουθεί πιστά τη φιλοσοφία της εταιρείας στον τομέα την ασφάλειας ενσωματώνοντας στη σχεδίασή του νέες τεχνολογίες που το κάνουν πιο ασφαλές σε σχέση με οποιοδήποτε μοντέλο των Σουηδών έχει προηγηθεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Νέο Volvo EX90 SUV 2022

Το νέο Volvo ΕΧ90 προσφέρει κορυφαία επίπεδα ασφάλειας τόσο στους επιβαίνοντες του όσο και στους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου, στο περιβάλλον που κινείται χάρη στα προηγμένα συστήματα που έχουν ενσωματώσει οι Σουηδοί στο εξοπλισμό του.

Ασφάλεια για όλους

Με τον εξοπλισμό ασφάλειας να περιλαμβάνει αισθητήρες, κάμερες και ραντάρ, το EX90 είναι σε θέση να αναγνωρίζει τον περιβάλλον χώρο στον οποίο κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις, με τη μεγάλη διαφορά να γίνεται από την τοποθέτηση στην οροφή του τελευταίας γενιάς Lidar.

Τα δεδομένα, που συλλέγονται από όλους τους αισθητήρες, επεξεργάζονται από έναν ισχυρό υπολογιστή, ο οποίος φροντίζει ώστε το νέο SUV να είναι σε θέση να αντιδράσει πάντα με τον ασφαλέστερο τρόπο για όλους.

Νέο Volvo EX90 SUV 2022
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αρχή γίνεται από τον ίδιο τον οδηγό του Volvo EX90, οι αντιδράσεις του οποίου καταγράφονται από κάμερες και αισθητήρες ώστε να καθορίσει το σύστημα τα επίπεδα της συγκέντρωσής του και να πράξει ανάλογα σε περίπτωση ανάγκης. Στο ενδεχόμενο που ο οδηγός δεν κάνει αυτό που πρέπει το σύστημα τον προειδοποιεί αρχικά με ένα απαλό τίναγμα στο τιμόνι.

Στη συνέχεια το EX90 επαναλαμβάνει τις προειδοποιήσεις προς τον οδηγό του πιο έντονα και την περίπτωση που ο οδηγός αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας ή έχει αποκοιμηθεί κατά τη διάρκεια της οδήγησης, το EX90 είναι σε θέση να σταματήσει από μόνο του με ασφάλεια στην άκρη του δρόμου, αλλά και να καλέσει σε βοήθεια.

Διαρκής βελτίωση για τα συστήματα του EX90

Σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε μέχρι πρότινος, ως μοντέλο επόμενης γενιάς το Volvo έχει τη δυνατότητα να βελτιώνει τη λειτουργία των συστημάτων του και να προσφέρει υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του. Αυτό το πετυχαίνει με το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης που φέρει, το οποίο μαθαίνει διαρκώς από τα δεδομένα που συλλέγει, τη στιγμή που το SUV των Σουηδών μπορεί να δέχεται ασύρματα τις τελευταίες ενημερώσεις για το λογισμικό των συστημάτων του.

Νέο Volvo EX90 SUV 2022
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κορυφαίες επιδόσεις με σεβασμό στο περιβάλλον

Θέλοντας να θέσει τα στάνταρ στην κατηγορία, η κορυφαία έκδοση προς το παρόν έκδοση του Volvo EX90 είναι 4κίνητη και φέρει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, έναν για κάθε άξονα. Συνδυαστικά η ισχύς φτάνει στους 517 ίππους και τα 910 Nm ροπής και για την αυτονομία των έως και 600 χλμ. φροντίζει η μεγάλης ενεργειακής χωρητικότητας μπαταρία των 111 kWh που βάζει τέλος στο σχετικό άγχος.

Οι υψηλές επιδόσεις και η χρήση προηγμένων τεχνολογιών στο EX90 δεν έχουν βάλει σε δεύτερη μοίρα τη βιωσιμότητα. Τα δομικά στοιχεία και τα μηχανικά μέρη του νέου κορυφαίου SUV της Volvo έχουν κατασκευαστεί κατά 15% από ανακυκλωμένο χάλυβα και κατά 25% από ανακυκλωμένο αλουμίνιο.

Τέλος, οι άνθρωποι της Volvo χρησιμοποίησαν 48 κιλά ανακυκλωμένων πλαστικών για την κατασκευή του και αυτή η ποσότητα είναι η υψηλότερη που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε αυτοκίνητο της σουηδικής εταιρείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ